Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ....

Πολίτης πατέρας μικρού που έκανε ποδήλατο στον κατά τ' άλλα κλειστό πεζόδρομο της Σκαλίδη ... αναγκάστηκε να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μιας και όλο το βράδυ μηχανάκια έκαναν τα δικά τους. Είπαμε καλά κάνουν και κλείνουν την Σκαλίδη, αλλά το ξαναλέμε όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Ή θα κλείνει για όλους ή θα είναι ανοικτός για όλους... 
Δεύτερη μέρα του μέτρου και ο δρόμος είναι μπάτε σκύλοι ......
Δεν ξέρω αλλά απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε... όσο το αφήνουμε τόσο διογκώνεται το κακό....
Ο τουρίστας δεν έρχεται στην περιοχή μας για να ακούσει τα μαρσαρίσματα, ούτε τις σούζες μας, αν ήθελα τέτοια θα πήγαινε στην Μόντσα και στο Μονακό. Εδώ έρχεται να ρηλαξάρει να την βρει με τα τοπία, την θάλασσα και μιας και δεν θέλει διασκέδαση να πάει να κοιμηθεί ήσυχα και ωραία.... ούτε μηχανάκια θέλει, ούτε καμπάνες που κτυπούν 15 λεπτά συνεχόμενα λες και μεις δεν ξέρουμε τι ώρα πρέπει να πάμε στα μνημόσυνα. 
Αντε να σοβαρευτούμε λιγάκι γιατί έχουμε μείνει πολύ πίσω....

Δεν υπάρχουν σχόλια: