Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ

Τέταρτη χελώνα (3 νεκρές και η χθεσινή με ένα αγκίστρι στο στόμα) μέσα σε δυο βδομάδες στην Κίσαμο. Κάτι συμβαίνει που πρέπει να μας ανησυχεί... βέβαια όχι όλους, μιας και οι ψαράδες το παίζουν ουδέτεροι.
Η χθεσινή χελώνα ζήτησε βοήθεια στον Μπάλο, μιας και είχε αγκίστρια από παραγάδι στο στόμα της, την βρήκαν παραθεριστές και την μετέφεραν με το τελευταίο πλοίο της Cretan Daily Cruises στην Κίσαμο. Από το λιμάνι Κισάμου αφού καταγράφηκε απο τον Λιμενικό σταθμό, ενημερώθηκε το κέντρο Κέντρο διάσωσης Θαλάσσιας χελώνας στην Γλυφάδα, που θα την υποδεχτεί το πρωί.
Πάντως αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι οι πάρα πολλές νεκρές χελώνες που βρίσκονται στα νερά μας, μάλιστα οι περισσότερε χτυπημένες. 
Από την άλλη ευχάριστο γεγονός αποτελεί οτι κάθε χρόνο κάποιες γεννάνε στις παραλίες μας, ήδη έχουν καταγραφεί στον Δραπανιά μερικά τέτοια περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: