Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Με αφορμή τον χάρτη που ανάρτησα χθες πήρα το παρακάτω σχόλιο που αναρτώ. 
Ο χάρτης έχει εκδοθεί στη Λειψία το 1897 από Ελληνικό Χαρτογραφείο του Ι.Δ.Νεράντζη (συντάκτης ο Ρώσος φιλέλληνας Ιωάννης Πετρώφ ) 
Αξίζει να τον παρατηρήσουμε και να προσέξουμε διάφορα τοπωνύμια (Ορθογραφία και προφορά) και τότε θα δούμε αν κάποια τοπωνύμια που τα αλλάξαμε επειδή τάχα έτσι τα λέγανε ή τα γράφανε παλιά. 
Για την Ιστορία η πρωτότυπη έκδοση ανήκει στην βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου η οποία βρίσκεται στην Δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων. Επανέκδοση Χανιά 1997 από τον Θέμη Μπανούση.  Αν υπάρχει και μεταγενέστερη επανέκδοση δεν το γνωρίζω.
Κωστής Κυριτσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: