Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΛΙ

"Αν δεν σταθεροποιηθεί το ….. δεν θα φάμε ψάρι" λέει ένα παλιό ανέκδοτο. "Αν δεν οριστικοποιηθεί η θέση, δεν πρόκειται να γίνει λιμνοδεξαμενή στο Πλάτανο" λένε οι παροικούντες στην "Ιερουσαλήμ", μετά την 2η πρόταση μέσα σε 2 χρόνια για αλλαγή θέσης από την πλειοψηφία του Δ. Σ. Κισάμου. Μετά την απόρριψη της αρχικής χωροθέτησης και τις δηλώσεις του δημάρχου για έγκαιρη εκπόνηση των μελετών για τη νέα θέση το Δεκέμβριο του 2016, ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν, μετά την νέα πρόταση της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο της 22/6/2018. Τα όσα συνέβησαν στο Δ/Σ. και η διαχείρισή τους χαρακτηρίζει τα πρόσωπα, αλλά όφειλαν να προστατεύσουν το θεσμό. Αυτό βέβαια απαιτεί ήθος και αρετή.
Το σημαντικό είναι ότι ένα έργο ζωής για την περιοχή του Πλατάνου και όχι μόνο, που τυπικά άρχισε το 2010 και έπρεπε σήμερα να τελειώνει, βρίσκεται πάλι στο αρχικό στάδιο της χωροθέτησης, με νέες χρονοβόρες διαδικασίες , που αν προχωρήσουν μεταθέτουν το έργο για μια τουλάχιστον 10ετία. Γιατί τόση προχειρότητα σε έργο που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη μιας δυναμικής περιοχής, αλλά και εμπαιγμός των δημοτών που βιώνουν χρόνια τώρα το πρόβλημα. Ας αναλογισθεί το Δ.Σ. ότι οι πιστώσεις για έργα που χάνονται από το Δ. Κισάμου λόγω λανθασμένων αποφάσεων, υπάρχουν πολλοί που είναι έτοιμοι για να τα αξιοποιήσουν!
Κωστής Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: