Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ...

Αν και έχουν περάσει 8 χρόνια απο την στιγμή που θεσπίστηκε το Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) εντούτοις πολλοί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει και δυσανασχετούν που βλέπουν το όνομα τους να δημοσιεύεται φαρδιά πλατιά στον τύπο στα ΜΜΕ και τα blog.
Tο Πρόγραμμα Δι@ύγεια στοχεύει στην μέγιστη δυνατή δημοσιότητα και τη διασφάλιση της διαφάνειας από την πλευρά των φορέων που ασκούν την δημόσια εξουσία.
Με τον τρόπο αυτό λειτουργεί ξάστερα κάθε εξουσία και συγχρόνως μαθαίνει ο λαός  (που έχει ψηφίσει αυτήν την εξουσία) που πάνε τα λεφτά  του.
Από την στιγμή που θα δημοσιοποιηθεί το κάθε έγγραφο στην διαύγεια απο τον οποιοδήποτε φορέα, σταματούν και τα προσωπικά δεδομένα (τα προσωπικά και όχι τα ευαίσθητα).
Η διαύγεια είναι μια απο τις ελάχιστες κατακτήσεις της Δημοκρατίας στον τομέα της Διαφάνειας και χρειάζεται και για να ελέγχει αλλά και να προφυλάσσει τους θεσμούς, απο "κόλπα". Κάποιοι ίσως να μην την ήθελαν..όμως υπάρχει και είναι ένας απο τους λίγους τρόπους να μαθαίνει ο πολίτης το τι γίνεται σε κάθε υπουργείο σε κάθε Περιφερειακή ενότητα τι γίνεται στον δήμο του, τι γίνεται στους εποπτευόμενους φορείς της πολιτείας, αλλά και των Δήμων. (πχ Μονομετοχικές Α.Ε-Κοινωφελείς επιχειρήσεις - σχολικές επιτροπές κλπ)
Κάθε δήμος έχει λοιπόν υποχρέωση να δημοσιεύει σχεδόν το σύνολο των αποφάσεων του και των  πράξεων του, μάλιστα με τις υπογραφές των υπευθύνων.
ΕΔΩ ο Δήμος Κισάμου



Δεν υπάρχουν σχόλια: