Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Κισάμου, ο πολιτιστικός σύλλογος Γραμβούσας κατάφεραν με την βοήθεια της Περιφέρειας να περιφράξουν τον χώρο που βρέθηκαν οι πρώτες πατημασιές* ανθρωποειδούς στην γη. 
Ο χώρος που και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης τουριστών αν και οι πατημασιές είναι σκεπασμένες, θα καθαριστεί και θα τοποθετηθεί μια ενημερωτική πινακίδα, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, που θα εξηγεί αναλυτικά σε τρεις γλώσσες τι υπάρχει εκεί. 
Άλλος ένας επισκέψιμος χώρος δημιουργείται στην πόλη μας, δίνοντας ώθηση σε όλους μας ότι με συνεργασία όλο και κάτι καλύτερο γίνεται στην περιοχή μας. 
*Ο εντοπισμός πατημασιών ανθρώπινου είδους ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών στην Κρήτη, θέτουν εν αμφιβόλω τις θεωρίες για την εξέλιξη και εξάπλωση του ανθρώπου από την Αφρική. Τα νέα ίχνη στον Τράχηλα είναι 100% ανθρωποειδούς μορφής ειδικά στα δάχτυλα. Τα ίχνη είχαν εντοπιστεί  το 2002 από τον Πολωνό παλαιοντολόγο Gerard Gierlinski που είχε έλθει για διακοπές στην Κρήτη. Επανήλθε στην Κίσαμο το 2010 με τον συμπατριώτη του παλαιοντολόγο Grzegorz Niedzwiedzki  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ίχνη είναι σίγουρα από ανθρώπινο είδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: