Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Δεύτερη επιστολή - απάντηση έστειλε ο πρώην Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης σχετικά με την ανταπάντηση του Δημάρχου κ. Σταθάκη. Η επιστολή λέει τα εξής:
Δεύτερη Απάντηση στην νέα κατάπτυστη ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Σταθάκη.
Δυστυχώς πρέπει να απαντώ στα παραληρήματα του δημάρχου Κισάμου και ο λόγος είναι ότι με κατηγορεί. Φαίνεται όμως πως αυτός είναι και ο στόχος του και αφού όλα τριγύρω του τα έχει ρημάξει προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τις κριτικές που δέχεται, να στέψει τα φώτα αλλού, να φέρει τα πράγματα στα μέτρα του. Και μάλιστα να κάνει τον κριτή και τον κατήγορο και με καλεί να του απολογούμαι για τις συκοφαντίες του. Μιλά με φράσεις πεζοδρομίου και κάνει και τον εισαγγελέα (τώρα εκτός από μελετητής, μηχανικός, γεωλόγος, και τόσες άλλες επιστημονικές ιδιότητες, μας δείχνει ότι επιπλέον είναι και ντετέκτιβ, ανακριτής και εισαγγελέας). Και βράζει από θυμό που δεν απαντώ αυτά που θέλει, αλλά αντίθετα λέω αυτά που τον πληγώνουν. Δεν έχει πολιτικό πάτο η συμπεριφορά του και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί.  
Ισχύει η προηγούμενη επιστολή μου, στα γεγονότα δεν συμμετείχε η δημοτική μου ομάδα σε αντίθεση με την δημοτική αρχή, υπάρχουν τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, υπάρχει η πραγματικότητα (όχι αυτή του κ. Σταθάκη, η κανονική…).  Οπότε, όπως είπα μένω εδώ και ας φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Και για να τελειώνουμε με αυτά τα καραγκιοζιλίκια (συγνώμη για την έκφραση αλλά είναι απολύτως ταιριαστή), ας αναρωτηθούν οι δημότες κάποια πράγματα:
Είναι αυτές επιστολές δημάρχου, είναι τρόπος αυτός διαχείρισης λυπηρών γεγονότων στα οποία συμμετείχε η δημοτική αρχή, είναι τέλος πάντων επίπεδο δημάρχου αυτό;
Ποιος προστατεύει το κύρος του δήμου, εγώ ή ο κ. Σταθάκης;
Ποιανού οι επιστολές φαίνεται να έχουν πανικό και αλλοφροσύνη, οι δικές μου ή οι δικές του;
Ποιος θέλει να δηλητηριάσει την ζωή του τόπου και θα συνεχίσει έτσι μέχρι να πάρει τον δρόμο της εξόδου; 
Μήπως –εκτός των άλλων- οι επιστολές αυτές αποσκοπούν στο να αποτρέπουν δημότες να έρχονται στο δήμο και στο συμβούλιο να διαμαρτυρηθούν (να σκεφτούν δηλαδή «άσε καλύτερα, θα βρω τον μπελά μου»);
Ποιόν βολεύει να ασχολούνται οι δημότες με τέτοια θέματα και όχι με τα προβλήματα του τόπου;
Αυτά και άλλα πολλά. Κύριε Σταθάκη, προσπαθείς να με κατεβάσεις στο πολιτικό επίπεδό σου και σίγουρα θα συνεχίσεις να προσπαθείς μέχρι τέλους. Όμως αυτό το επίπεδο όταν το κοιτάξω μου προκαλεί αποστροφή αλλά και δυσφορία, γιατί είναι πολύ χαμηλά και με ζαλίζει. Αν θέλεις προσπάθησε εσύ να ανέβεις, θα είναι καλύτερα για όλους.
Μυλωνάκης Γεώργιος
πρώην δήμαρχος Κισάμου & επικεφαλής 
της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης
Επιστολή απάντηση Σταθάκη 2η
Επιστολή Απάντηση Μυλωνάκη 1η
Επιστολή Σταθάκη 1η

Δεν υπάρχουν σχόλια: