Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ....ΚΑΦΕΝΕΙΟ....

Με το κλείσιμο της χρονιάς επισκέφτηκαν το Σφακοπηγάδι ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δερουκάκης μαζί με τον Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης και συζήτησαν (πήραν γνώμες) για να δουν αν θα κλείσουν το εκεί δημοτικό.
Κακά τα ψέματα το σχολείο του Σφακοπηγαιού, όσες γνώμες και να πάρουν, θα το κλείσει η πρωτοβάθμια, μιας και έχει τέτοιες εντολές για σχολεία που υπολειτουργούν. Δεκαέξι παιδιά λοιπόν θα αναγκαστούν να έλθουν όπου τους πει η πρωτοβάθμια (Δραπανιά ή Κίσαμο) δίνοντας ένα ακόμα πλήγμα στα χωριά και τους λιγοστούς κατοίκους τους, που πολλοί θα σκεφτούν σοβαρά να μετοικίσουν. 
Μάλιστα οι ψίθυροι για κλείσιμο άλλου ενός σχολείου στον Δήμο Κισάμου είναι πλέον εντονότεροι και καλό θα κάνουν οι κάτοικοι ..... της Γραμβούσας να προφυλάξουν το σχολείο τους... και ξέρουν πως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: