Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΕΞΥΠΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΝΕΣΚ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ
 Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου το 2011, βασική επιδίωξη και όραμα μας, ήταν η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, και συγκεκριμένα της οδού Σκαλίδη.
 Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια συζητήσεων, προσπαθειών και παρεμβάσεων, καθώς θεωρούμε ότι η ανάδειξη του δρόμου αυτού, όπως και η τόνωση της επιχειρηματικότητας στο ιστορικό κέντρο, είναι το κλειδί που θα σπρώξει αποφασιστικά προς τα πάνω την Κισαμίτικη οικονομία.
  Με δεδομένο ότι όλα πάντα στον τόπο μας, κολλάνε στο ότι δεν υπάρχουν χρήματα, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, την οποία σαν ΝΕΣΚ πιστεύουμε ότι είναι κρίμα να την αφήσουμε να πάει χαμένη.
Ανακοινώθηκε λοιπόν η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στην δράση με τίτλο «Έξυπνα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»- Open Malls, η οποία  χρηματοδοτεί με επιδότηση 100% παρεμβάσεις για αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, καθώς και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εξωτερικής εικόνας των καταστημάτων (ομοιόμορφα στέγαστρα και πινακίδες , ομοιόμορφος χρωματισμός κ.τ.λ.)
Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση φακέλου, είναι η έγγραφη συμφωνία τουλάχιστον 50 εμπορικών επιχειρήσεων του ιστορικού μας κέντρου. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν δεν θα προβούν σε καμία άλλη διαδικασία πέραν της υπογραφής κάποιων υπεύθυνων δηλώσεων και τις υποχρεώσεις που έχουν συμμετέχοντας στη δράση.
Όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε μία προσπάθεια από το ΝΕΣΚ για την ενημέρωση και τη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών από τις τοπικές επιχειρήσεις. Η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρον υπάρχει αρκετά έντονο, αλλά ο απαιτούμενος αριθμός επιχειρήσεων ακόμα δεν έχει συγκεντρωθεί. 
  Είναι πολύ κρίσιμο, αυτός ο αριθμός επιχειρήσεων να συγκεντρωθεί έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, για να έχουμε ένα σωστό και ολοκληρωμένο φάκελο. Δεσμευόμαστε λοιπόν ότι μέχρι την Παρασκευή, μέλη του Δ.Σ. του ΝΕΣΚ, θα περάσουν από τα καταστήματα για την συλλογή των υπογραφών.
Ευελπιστούμε στην ενεργή συμμετοχή σας, καθώς δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία αναξιοποίητη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του ΝΕΣΚ, Περίδου 8 (2ος όροφος), στο τηλέφωνο 28220-22772 και στο mail μας neskisamos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: