Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

Είμαι, ήμουν και θα είμαι αντίθετος, σε αυτήν την μανία των Ευρωπαίων να καταστρέφουν την αλιευτική ιστορία της Ελλάδος και εν γένει της πολιτιστική μας κληρονομιάς. Ένα μουσείο θα ήταν ότι το καλύτερο για να μας θυμίζει τους πρώτους Έλληνες αλιείς, τα σκαριά τους, την ιστορία τους....
 Ντροπή ολάκερο κράτος να μην έχει βρει μια λύση στο αφανισμό των παραδοσιακών αλιευτικών μας σκαριών εδώ και τόσα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: