Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΨΗ

Πλατεία Τζανακάκη πότε ήταν καλύτερα τότε, πέρυσι, σήμερα ( το αύριο είναι στην εικόνα).... ένα δύσκολο ερώτημα που κανένα δεν θα βρει σύμφωνο και να διαλέξει μια περίοδο. Τότε δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, ούτε μαγαζιά, πέρυσι τα κρασπεδόρειθρα δημιούργησαν πρόβλημα, ήταν αντιαισθητικά και λίαν επικίνδυνα για όλους μας... μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που τα έσπασαν, τα παραμέρισαν, τα καβαλίκεψαν με την καλή έννοια.... σήμερα βέβαια επικρατεί ένα μπάχαλο, στην μικρή πλατεία, μιας και όπου βρούμε, όπως βρούμε παρκάρουμε ή καλύτερα "παραιτούμαι" το τροχοφόρο μας, μια κατάσταση ανεξέλεγκτη.
Δεν ξέρω ποια λύση θα ήταν η ιδανική (τις δοκιμάσαμε όλες;), αλλά εγώ επιμένω χρόνια τώρα, η μόνη (ίσως όχι η καλύτερη) λύση που θα μας κάνει να καταλάβουμε ότι εκεί δεν πρέπει να παρκάρει κανένας, είναι η αστυνόμευση, η καθημερινή αστυνόμευση. Σύσταση, γράψιμο, πινακίδες κλπ... Αφού δεν καταλαβαίνουμε ας κάνει ο δήμος αυτό που πρέπει, ζητώντας την βοήθεια ακόμα και γερανοφόρου....
Μπορεί να έχουμε έλλειψη αστυνομικής δύναμης αλλά μια βόλτα, ένα γρήγορο πέρασμα, τα βράδια από εκεί, θα άλλαζε πολλά.
Δεν θα "καθαρίζουμε" μόνο την Ηρώων Πολυτεχνείου για να περάσουν γρηγορότερα οι περασιάρηδες, ας εξυπηρετήσουμε και τα μαγαζιά που βρίσκονται ένα γύρω από την πλατεία, που εξυπηρετούν τους μόνιμους επισκέπτες μας. Ας το δοκιμάσουμε και αυτό..τι έχουμε να χάσουμε;
*Τώρα όσο για τις μεταμεσονύκτιες γκαζιές.. έ μπήκαν επίσημα και στους τουριστικούς οδηγούς σαν ακουστικά αξιοθέατα και οι τουρίστες έρχονται πλέον και ...για αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: