Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΦΑΚΟΠΗΓΑΔΙΟΥ

Ποιος είπε ότι ρωτήθηκαν οι γονείς; Κι αν ρωτήθηκαν ποιος τους είπε ότι μπορούν να το κάνουν; Ποιος τους το είπε άραγε; 
- Μα όπως συμβαίνει πάντα σε αυτόν τον τόπο μετά το κλείσιμο ....τους ρώτησαν ....
Εμείς οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Σφακοπηγαδίου θεωρούμε ότι τι δημοτικό σχολείο του χωριού ας πρέπει να παραμείνει ανοιχτό έτσι ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο του χωριού μας.
Είναι κρίσιμο ζήτημα για την ζωή του χωριού αλλά το σημαντικό είναι ότι αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
Η μεταγραφή τους σε άλλο σχολείο γειτονικού χωριού ή ακόμα περισσότερο σε σχολείο (της πόλης) της Κισάμου θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα στις οικογένειες μας και στα παιδιά μας. Θα είναι αναγκασμένα να διανύσουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να μάθουν γράμματα. Αν θελήσουν να παρακολουθήσουν, όπως όλα τα παιδιά και επιπλέον δραστηριότητες (ξένες γλώσσες -αθλητισμός-χορό) θα είναι αναγκασμένα να διανύσουν δυο φορές την ημέρα μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε τον αποκλεισμό των παιδιών από την γνώση.
 Το σχολείο μας ως αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης λόγω της εγκατάλειψής του. Με αυτήν την επιστολή μας ζητάμε όχι μόνο να παραμείνει ανοικτό αλλά να φροντίσει ο δήμος να αποκαταστήσει όλες τις ζημιές ώστε να υπάρξει το κατάλληλο περιβάλλον μόρφωσης για τα παιδιά μας. Ζητάμε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να στελεχώσει με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό (δασκάλους και ειδικότητες) ώστε το σχολείο μας να λειτουργήσει κανονικά.
Υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: