Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

24 ΠΑΛΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ

Αυτές είναι 24 από τις πάρα πολλές εκκλησίες που έχουν καταστρέψει Τούρκοι, Σαρακηνοί και αποδέλοιποι κατακτητές στην Κίσαμο. Ένας χάρτης με τις εκκλησίες που βρίσκονται οι περισσότερες σε κακή κατάσταση, ορισμένες είναι τελείως ισοπεδωμένες, άλλες έχουν εγκαταλειφθεί από Θεό και ανθρώπους και ορισμένες έγιναν στάβλοι με όλη την σημασία της λέξεως. 
Από αυτές μερικές είναι τόσο ενδιαφέρουσες, με τις αγιογραφίες τους, με τους παράξενους ρυθμούς τους, που κάλλιστα θα μπορούσαν με λίγα χρήματα (έγινε αυτό με τον Άγιο Βασίλειο) να σουλουπωθούν και να αποτελέσουν μνημεία και αξιοθέατα. Αντί όμως να κάνουμε μια προσπάθεια αναστήλωσης, κτίζουμε δίπλα απο τις ερειπωμένες, μάλιστα τις περισσότερες φορές χωρίς άδεια, νέες εκκλησίες.
Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να τις αναδείξουμε.... είναι μνημεία της ορθοδοξίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: