Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ....

Δελτίο τύπου στα ΜΜΕ, έστειλε ο δήμος Κισάμου, για τις αυθαίρετες ενέργειες του όμορου Δήμου στο Λαφονήσι.. Να τι αναφέρει:
Μετά τις απογευματινές τηλεφωνικές δηλώσεις του Δημάρχου Κισάμου στα ΜΜΕ σχετικά με την προσωρινή δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση ομπρελοκαθισμάτων από την περιοχή του Λαφονησίου και το πέρας της διαδικασίας ο Δήμαρχος Κισάμου δηλώνει ότι: Ο Δήμος Καντάνου Σελίνου και η μονομετοχική του εταιρία παραπλανώντας ουσιαστικά το δικαστήριο ζήτησαν την απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων του Δήμου Κισάμου από σημεία του αιγιαλού στα οποία δεν είχαμε τοποθετήσει ομπρελοκαθίσματα. Δεν φτάνει  αυτή τους η ενέργεια αλλά επιδίωξαν σήμερα το απόγευμα να εφαρμόσουν την δικαστική απόφαση με εντελλόμενη από τον Δήμο Καντάνου Σελίνου δικαστική επιμελήτρια χωρίς πρώτα να ενημερώσουν τον Δήμο Κισάμου ώστε να είμαστε παρών. Περίπου στις 17:00 η δικαστική επιμελήτρια επικοινώνησε με τον  Δήμαρχο Κισάμου και ανέφερε αρχικά το γεγονός. Ο Δήμαρχος Κισάμου την ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει τοποθέτηση oμπρελοκαθισμάτων στις θέσεις που αναφέρουν και να περιμένουν ώστε να μεταβεί ο ίδιος μαζί με μηχανικούς ώστε να αποδειχτεί η πραγματικότητα. Μόλις οι απασχολούμενοι στην εταιρία του Δήμου Κισσάμου αποχώρησαν από την περιοχή, μετά το πέρας της εργασίας τους, άτομα από τον Δήμο Καντάνου Σελίνου ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα ομπρελοκαθίσματα του Δήμου Κισάμου. Αυτό έγινε διότι έπεισαν την δικαστική επιμελήτρια ότι είχαν δίκιο και ότι κανένας εκπρόσωπος του Δήμου Κισάμου δεν θα μετέβαινε στο σημείο. Μόλις το πληροφορηθήκαμε επέστρεψαν οι απασχολούμενοι έως ότου μετέβη στο σημείο ο Δήμαρχος με τον μηχανικό. Κατά την απεικόνιση των δεδομένων των επίδικων τμημάτων διαπίστωσε η δικαστική επιμελήτρια μαζί με την βοηθό και τον μηχανικό του Δήμου Καντάνου Σελίνου ότι τα ομπρελοκαθίσματα μας ήταν εκτός των επίδικων από την δικαστική απόφαση τμημάτων. Διαπίστωσε δηλαδή αυτό που ο δήμος Κισάμου ισχυριζόταν από την αρχή. 
Διέταξε τους εργαζομένους να επανατοποθετήσουν τα ομπρελοκαθίσματα που είχαν αφαιρεθεί. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καντάνου Σελίνου αρνήθηκαν να συμμορφωθούν χρησιμοποιώντας "φτηνές" δικαιολογίες στο τέλος όμως επανατοποθετήθηκαν τα ομπρελοκαθίσματα φτάνοντας  στο σημείο και η ίδια η δικαστική επιμελήτρια με την βοηθό να επαναφέρουν ομπρελοκαθίσματα στην θέση τους. Θλιβόμαστε για τέτοιου είδους συμπεριφορές, ο Δήμος Κισάμου σέβεται την οποιαδήποτε δικαστική απόφαση και την δικαιοσύνη και περιμένουμε μέσω αυτών την δικαίωση. Σεβόμαστε δε πάνω απ’όλα και τον δικαστικό συμβιβασμό που  υπογράψαμε στις 17/07/2015 ενώπιον του ειρηνοδίκη Χανίων με τον όμορο δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: