Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΒΟΑΚ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ..

Ανακοίνωση για το μέγα θέμα εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.... και ενδεχομένως να δούμε και του ΣΥΡΙΖΑ Κισάμου τις επόμενες μέρες...
Η ανακοίνωση εν περιλήψει λέει!
-Ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έγινε με την δημοσίευση στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των δύο διαγωνισμών. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ενημέρωσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τις διαδικασίες, τα χαρακτηριστικά και το χρονοδιάγραμμα του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σπίρτζη 
1. Το έργο θα έχει χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου (2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ).
2. Θα συνδέει τις 4 πρωτεύουσες των νομών.
3. Δεν θα έχει διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης.
4. Με την ολοκλήρωση της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού για τα τμήματα Καστέλι Κισάμου – Χανιά, Άγιος Νικόλαος - Σητεία και τους κάθετους άξονες θα καλύψει τις οδικές ανάγκες του νησιού.
- Η κατασκευή του ΒΟΑΚ καθορίζεται από τις δυνατότητες χρηματοδότησης και τους όρους που αυτές θέτουν, καθώς και από την ωριμότητα των μελετών. Οι ψεύτικες υποσχέσεις του παρελθόντος οδήγησαν σε ένα ΒΟΑΚ 50 χιλιομέτρων σε 50 χρόνια, και σε αρκετά πεταμένα δισεκατομμύρια από κακοτεχνίες, καθυστερήσεις και υπερκοστολογήσεις. Σήμερα, αυτοί που κυβερνούσαν τα τελευταία 50 χρόνια κατηγορούν τη Κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν μελέτες και στρατηγικός σχεδιασμός!
....Μια σημαντική μέρα για την Κρήτη, άλλο ένα σημαντικό βήμα στη μεθοδική προσπάθεια της Κυβέρνησης, για να αποκτήσουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, χωρίς διόδια για τους κατοίκους, από το Καστέλι Κισάμου ως τη Σητεία, που πρέπει να συνοδευτεί και με το ξήλωμα των τελευταίων ερεισμάτων της διαπλοκής.
Τρίτη 26 Ιουνίου
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΠΗΓΗ
Πότε θα αρχίσουμε να μετράμε αντίθετα για την ολοκλήρωση της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού για το κομμάτι Κίσαμος Χανιά; Πότε θα ωριμάσουν οι μελέτες, γιατί τα ίδια έλεγαν και οι άλλοι; Πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: