Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

JAZZ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΒΛΑΤΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Αύριο Πέμπτη ξεκινάνε οι εκδηλώσεις στην παλιά εκκλησία της Υπαπαντής, με μουσικές βραδιές jazz. Πρώτη προσκεκλημένη απο τον εκεί πολιτιστικό σύλλογο "Νέοι Ορίζοντες" η Μαρία Μανουσάκη* που θα εμφανιστεί στις 20.30 στον ανακαινισμένο χώρο της εκκλησίας στο Βλάτος.
*Η Μαρία Μανουσάκη κατάγεται από τα Χανιά. Η ίδια είναι γεννημένη στη Νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε με υποτροφία στο Berklee College of Music της Βοστώνης.
Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών είναι το Perth Concert House στην Αυστραλία, το Jazz at Lincoln Center, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στο Ντουμπάι το 2005 & 2006, και πολλά αλλά. Εμπνέεται από τις Κρητικές της ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις νέες συνθέσεις της, οι οποίες είναι μια μίξη της jazz με Κρητικούς ρυθμούς και μελωδίες.
Η εκδήλωση είναι με είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: