Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010-ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Αυτό το blog το γνωστό πλέον "sadentrepese" μπορεί να ανήκει ιδιοκτησιακά σε μένα, αλλά στην πραγματικότητας είναι δικό σας. Η ύπαρξη του η ανοδική του πορεία, το στοίχημα οτι μπορείς εύκολα αν έχεις μεράκι να παρουσιάσεις τα γεγονότα της περιοχής σου, την οφείλει σε όλους εσάς που το επισκέπτεστε καθημερινά και αδιάκοπα εδώ και 8 χρόνια. Οι 6.000 περίπου, λίγο παραπάνω λίγο παρακάτω, καθημερινές επισκέψεις του με έχουν λίγο ανησυχήσει μιας και ούτε δημοσιογράφος είμαι, ούτε μπορώ να προσφέρω κάτι παραπάνω απο ότι ήδη έχω κάνει. 
Η προσπάθεια είναι κοπιώδης και ψυχοφθόρα με μόνο κέρδος την ικανοποίηση οτι πολλά ιστορικά, αρχαιολογικά, πολιτιστικά στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας, την επαρχία Κισάμου, έχουν καταγραφεί και αποτελούν πλέον δημόσιο αρχείο. Κάποια στιγμή αυτή η προσπάθεια θα σταματήσει, όμως θα μείνουν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την περιοχή μας, ιδιαίτερα για τους επόμενους φιλοκισαμίτες. 
Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη σας στα γραφόμενα μου, ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους έχουν υπογράψει άρθρα για το blog ως και σήμερα, Δεσποτάκη Ευτυχία-Χαρτζουλάκη Κώστα- Κουκουράκη Κώστα- Πευκιανάκη Γιώργο- Μιχάλη Ανδριανάκη -Ελπίδα Χατζηδάκη- την Καστελλιανή- τον Γραμβουσιανό, τον Γιάννη Αννουσακη, τον Μουντάκη Νίκο - Ντουντουλάκη Κώστα- Παπαδημητράκη Γιάννη- Ροδάνθη Κουμή-Ροδουσάκη Κυριάκο και το νέο αίμα που γράφει πολύ καλά Χουδαλάκη Βαγγέλη- Γιάννη Βιολάκη -Ανδρέα Μαρολαχάκη και φυσικά τον Γιώργο Γεωργιλάκη με τις υπέροχες φωτογραφίες του ...και πολλούς άλλους που ξεχνάω. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εκείνους που προωθούν το blog, ανθρώπους που πολλούς δεν έχω την τιμή να τους γνωρίσω.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους δημάρχους που ανέχονται τα σχόλια (μας) μου απο τον Αντώνη Σχετάκη, τον αείμνηστο Κατζουράκη, τον Αντρέα Βαρουχάκη, την αγαπητή Φρόσω Σκουλάκη, ως και τους δυο τελευταίους που ο θεός ξέρει (χιουμοριστικά) τι σκέφτονται απο μέσα τους για μένα, Γιώργο Μυλωνάκη και Θοδωρή Σταθάκη.
Ευχαριστώ 
Γιάννης Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: