Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΨΗ.....

Αφού περίμενα να τελειώσουν οι επιστολές και να "μάθω" την αλήθεια!!!
απο το αιφνιδιαστικό καταιγισμό αλληλοκατηγοριών θα εκφέρω και εγώ την γνώμη μου σαν πολίτης αυτού του τόπου, σαν ελεύθερος δημότης, που πάει συχνά-πυκνά στα Δ.Σ να ακούσει αυτά που οι εκλεγμένοι μας αποφασίζουν.
Δυστυχώς πτωχεύσαμε... και όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται ακόμα δυσκολότερα με τους περισσότερους δημότες να μην μπορούν να ακολουθήσουν- άλλο πράγμα να κατανοήσουν - τα τεκταινόμενα ανάμεσα σε δυο δημοτικές παρατάξεις που αν ήθελαν θα είχαν κάνει την πόλη πρότυπο σε ολάκερη την Κρήτη. Πολλές φορές έχω πει απο αυτές τις προσωπικές σελίδες, οτι δεν θέλω να στεναχωρώ, ούτε να στεναχωριέμαι... αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αυτό γιατί απο την μια θα πρέπει να κλείσω την σελίδα και απο την άλλη θα σκάσω βλέποντας και ακούγοντας κατηγορίες που δεν θα έπρεπε να βγουν στην δημοσιότητα ποτέ.
Έλεγα οτι στο sadentrepese τα πράγματα, τα γραφόμενα, ήταν πάντα αποκαλυπτικά, καυστικά και δεικτικά, αλλά μπρος στο χείμαρρο των τωρινών αποκαλύψεων -αληθινών ή ψεύτικων- το blog- είναι αγγελούδι. 
Έχουμε πολύ χρόνο ως τις εκλογές και αν έχουμε έλθει σε αυτήν την κατάσταση τώρα, ένα χρόνο και κάτι πριν τις καθορισμένες εκλογές του Οκτώβρη του '19, δεν βάζω το μυαλό μου τι μπορεί να συμβεί στο επόμενο διάστημα.
Η χαρά των ΜΜΕ, των blogs είναι αυτές οι ανταλλαγές "πυροβολισμών", όμως κύριοι ας καταλάβουμε οτι ο πολύς κόσμος δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάτε, δεν ξέρει για τι πράγμα μαλώνετε, δεν ξέρει για ποιο λόγο αλληλοκατηγορήστε. Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο, αρκετοί πολίτες -δημότες να μην ενδιαφέρονται πλέον για τα κοινά (όχι τώρα αλλά εδώ και 10 χρόνια) μιας και δεν βλέπουν το αποτέλεσμα που υπόσχεστε, αλλά βλέπουν να συντηρείτε μια κατάσταση του ...τι έκανες, τι θα κάνεις, γιατί δεν έκανες, γιατί δεν κάνεις. Τα δημοτικά έγιναν ιερογλυφικά και ακατανόητα, όχι βέβαια οτι έχετε για αυτό την αποκλειστική ευθύνη, αλλά δεν κάνετε και μια προσπάθεια να σας καταλάβουμε.
Ποιος φταίει, ποιος δεν φταίει, ποιος το έκανε, ποιος δεν το έκανε, ποιος ξεκίνησε, ποιος δεν άρχισε, έχει μικρή σημασία μπρος στις χαμένες τετραετίες του δήμου μας, πράγμα που δεν βλέπετε, ούτε κάνετε προσπάθεια να καταλάβετε. Είναι σίγουρο οτι αλλιώς ξεκινάτε και αλλιώς καταλήγετε μετά τον προεκλογικό σας αγώνα, μάλιστα αυτό έχει γίνει και σλόγκαν στην γειτονιά μας, ποτέ δήμαρχος για δεύτερη συνεχόμενη φορά... που πάντοτε με προβλημάτιζε και προσπαθούσα να το κατανοήσω... βέβαια όσο περνάει ο καιρός το κατανοώ και μάλιστα βαθύτατα.  
Τέλος ναι ένα συμβούλιο είναι ανοικτό για τον καθένα μας, όμως οι προσκεκλημένοι δεν έχουν ταμπέλα ούτε χρειάζονται, απλά υπάρχει άλλη οδός για να αντιμετωπιστούν .. ποτέ όμως ενδοικογενειακά. Και φυσικά ένα συμβούλιο γίνεται όχι να σχολιάζουμε επί ώρες τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι αλλά τι θα κάνουμε όλοι μαζί γι αυτόν το τόπο. Τρικλοποδιές για το καλό του τόπου δεν υπάρχουν.....
Εγώ δεν λυπάμαι για όλα αυτά, απλά είμαι τελείως απογοητευμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: