Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

....στην ιατρική και μηχανική στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης
 Άρχισαν οι εργασίες του 17ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου στις Βιο-Επιστήμες (Bio-X) στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), το οποίο οργανώνεται από το Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Houston/ ΗΠΑ και χρηματοδοτείται από την NSF (Εθνική Οργάνωση Επιστήμης) και την ΙΕΕΕ ΕΜΒ Society.
 Σκοπός του Συνεδρίου είναι οι μελλοντικοί επιστήμονες να εργαστούν σε θέματα βιολογικής επιστήμης και βιο-μηχανικής και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στους νέους τομείς των μαθηματικών και των πληροφορικών προκλήσεων στη Συστημική Βιολογία και τις νέες κατευθύνσεις της βιο-πληροφορικής και της μοριακής μηχανικής έρευνας.
 Ο υπεύθυνος καθηγητής, Δρ Metin Akay, όπως και άλλοι γνωστοί καθηγητές από διάφορα Πανεπιστήμια στον κόσμο, θα παραδώσουν μαθήματα σε επιλεγμένους άριστους φοιτητές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Από την πλευρά της Ελλάδας, συμμετέχουν ο Καθηγητής και Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Μιχάλης Ζερβάκης και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτριος Φωτιάδης.  
 Κατά την έναρξη των εργασιών του .......
.....Σεμιναρίου, Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο Γεν. Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς. Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης ενημέρωσε τους φοιτητές για το έργο του Πολυτεχνείου και τις συνεχείς επιτυχίες του στον χώρο της καινοτομίας, της έρευνας και της τεχνολογίας. Από την πλευρά του ο κ. Ζορμπάς εξήρε τη σημασία των βιο-επιστημών εισάγοντας τους φοιτητές στη σημασία του «βίου» και της «ζωής», ιδιαιτέρως σε ότι αφορά τη δίπολη σημασία του βίου κατά τον Αριστοτέλη. Επίσης, επεσήμανε ότι μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες της βιοτεχνολογίας δεν θα πρέπει να χαθεί ο άνθρωπος, ο οποίος αποτελεί πάντα το επίκεντρο της Επιστήμης. Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, προσέφερε στον κ. Akay, τη νέα έκδοση της ΟΑΚ με τίτλο: «Μαγειρεύοντας στην ΟΑΚ», ευχόμενος συμβολικά «καλά μαγειρέματα»!
     Εκτός από τις διαλέξεις των καθηγητών και τις συζητήσεις, οι ίδιοι οι φοιτητές θα παρουσιάσουν τις επιστημονικές εργασίες τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερές Μονές, την παλαιά πόλη των Χανίων και να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: