Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΑΙΡΕΘΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ

Σαν Πρόεδρος της Κοινότητας Χαιρεθιανών θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που σταθήκατε αρωγοί για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στα Χαιρεθιανά, αλλά και όλους εσάς που παραβρεθήκατε για να τιμήσουμε μαζί την μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για την Ειρήνη και την Ελευθερία στην Μάχη καταλήψεως των Χαιρεθιανών  πεσόντων στις 28 Αυγούστου 1944.
Συν-διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Κισσάμου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Σύλλογος Χαιρεθιανών, τους οποίους και ευχαριστώ για την συνεισφορά και συνδρομή τους.
Επίσης  θέλω να ευχαριστήσω έναν-έναν ξεχωριστά τους ιερείς που τέλεσαν την επιμνημόσυνη δέηση όπως και όλους που τίμησαν τους πεσόντες με την κατάθεση στεφάνων.
Στεφάνια κατέθεσαν οι κάτωθι:
κ. Δαράκης –τέως Δήμαρχος Μηθύμνης & Εκπρόσωπος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της περιόδου 40-45 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ»
κ. Καλογερής – Αντιπεριφεριεάρχης Χανίων
κ. Κονταξάκης –Περιφερειακός Σύμβουλος 
κ. Μαλακωνάκης –Αντιδήμαρχος Πλατανιά 
Εκ μέρους της τομεακής επιτροπής ΚΚΕ Χανίων
Κ. Θεοδωρογλάκης –Πρόεδρος Κοινότητας Χαιρεθιανών
κ. Λουβιτάκης –Πρόεδρος  Πολιτιστικού Συλλόγου Χαιρεθιανών 
κ. Μπομπολάκης – τέως Δήμαρχος Βουκολιών
Να ευχαριστήσω επίσης τον πατήρ Στυλιανό Θεοδωρογλάκη, Θεολόγο-συγγραφέα και Χαιρεθιανό όπου με μνήμες και βιωματικά παρέθεσε ομιλία για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απανταχού Χαιρεθιανούς & Χαιρεθιανές και σε όλους τους φίλους του χωριού. Ευχαριστώ για την παρουσία τους, .........
......τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Μυλωνάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κονταξάκη, την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Μαλανδράκη, τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Τσοντάκη, τους Αντιδημάρχους Κισσάμου κ. Μαυροδημητράκη, κ. Χριστουλάκη και κ. Κελαϊδή. Τον κ. Χαχλάκη Γεώργιο Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών όπου η συμβολή του ήταν καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης. Ακόμα ευχαριστώ, τον τέως Δήμαρχο κ. Σταθάκη, τον Αντιδήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλακωνάκη, τον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο & Υπεύθυνο σε Θέματα Παιδείας κ. Γλαμπεδάκη. Τον πρώην Δήμαρχο Κισάμου κ. Σχετάκη Αντώνη, τον κ. Δαράκη πρώην Δήμαρχο Μηθύμνης & Εκπρόσωπο του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και Χωριών της περιόδου 40-45 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ». Τον επίτιμο Πρόεδρο της Πρεσβείας  της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Κρήτη κ. Θεοδωρογλάκη, τον  Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος» κ. Κατάκη, την πρώην Δημοτική Σύμβουλο Ν. Χανίων κα Θεοχαρούλα Μυλωνάκη, τον πρώην Αντιδήμαρχο  Κισσάμου κ. Αντώνη Παρτσαλάκη και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους & Περιφερειακούς Συμβούλους και τον κάθε φίλο  και φίλη του χωριού που με την παρουσία τους τίμησαν τόσο το χωριό μας αλλά και την μνήμη των πεσόντων.
Δεν θα μπορούσα όμως να παραλείψω όλους εκείνους που συντέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων με τον πλέον άρτιο τρόπο. Ευχαριστώ την κα Βίκυ Μαρακάκη υπεύθυνη Γραμματείας του Δήμου Κισσάμου, τον Αρχιμουσικό της φιλαρμονικής «Ειρηναίος Γαλανάκης» του Δήμου Κισάμου κ. Σπύρο Κουτσογιαννάκη & όλα τα μέλη της. Τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Χανίων –Ρεθύμνης κ. Γιάννη Καψανάκη, τα μέλη του Συμβουλίου και όλους τους μετόχους για την προσφορά τους και την συμβολή τους με την δωρεάν παραχώρηση για την μεταφορά της Φιλαρμονικής.
Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς: Τα αναψυκτικά ΤΟΠΟΛΙΑ του Νικολάου Βουντουράκη, την επιχείρηση αρτοποιίας του Κώστα Γεωργουδάκη, τον Νικόλαο Σχετάκη για τα τυροκομικά προϊόντα του, τον Γεώργιο Λουβιτάκη του Νικήτα για την προσφορά του σε τρόφιμα όπως επίσης τα Νερά Κρήτης Βαρύπετρο για την προσφορά τους σε εμφιαλωμένο νερό.
Ευχαριστώ για την παρουσία και την αποδοχή των συμβολικών επαίνων Τιμής Ένεκεν που αποδόθηκαν σε συντοπίτες μας ή στην μνήμη αυτών. Πρόθεσή μου σαν πρόεδρος είναι κατά τη διάρκεια της θητείας μου να τιμήσουμε έναν –έναν ξεχωριστά όλους τους συντοπίτες μας γιατί όλοι έχουν βάλει και άλλοι εξακολουθούν και  βάζουν  το λιθαράκι τους για να γίνουν τα Χαιρεθιανά μας, αυτό το μικρό χωριό, μεγάλο. Αγκαλιά όλοι μαζί, με όπλα μας, τα ήθη, τα έθιμα, την παράδοση, τον πολιτισμό και την Ορθοδοξία μας. Γιατί χωρίς ιδανικά παύει να υπάρχει ζωή!
Για εσάς πατριώτες Χαιρεθιανοί! Που για τα ιδανικά σας θυσιάσατε την ζωή σας στις 28 Αυγούστου 1944 για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθεροι σήμερα! 
Δεν  σας λησμονούμε ποτέ! 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΙΡΕΘΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΓΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: