Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΒΟΑΚ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΟΣ

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, και η κόντρα Παύλου-Ντόρας μας έβγαλε την είδηση ότι δίχως διόδια δεν υπάρχει ΒΟΑΚ.. 
Εγώ δεν είμαι αντίθετος αρκεί να βρεθεί η φόρμουλα να μην πληρώνουμε σαν ντόπιοι. Μάλιστα δεν θα ήταν άσχημο να ξεκινήσουν από την επόμενη χρονιά να βάλουν διόδια προς τις παραλίες μας Φαλάσαρνα -Μπάλο -Ελαφονήσι για τους χιλιάδες επισκέπτες μας με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα μας φτιάξουν ένα καθωσπρέπει δρόμο από τα Χανιά ως τον Πλάτανο (Πλάτανο λέω) και φυσικά μιας και θα είναι όλα καινούργια, μελέτες και λοιπά, να περιλαμβάνει και την παράκαμψη της πόλης. Με αυτά συμφωνώ, ας κερδίσουμε και μεις κάτι απ όλη αυτήν την ιστορία. 
Διεκδικητικοί πρέπει να είμαστε και τώρα είναι η ευκαιρία... μιας και ο πρωθυπουργός αλλά και πολλοί από την κυβέρνηση είναι λίγο "τσιμπημένοι" με την Κίσαμο. 
-Δεν πας κάπου που δεν σου αρέσει, πας εκεί που θα περάσεις καλά ...εκτός κι αν ο λόγος της απότομης "λατρείας" είναι άλλος που θα φανεί στο μέλλον.
Όσο λοιπόν διαρκεί αυτή η λατρεία ας την εκμεταλλευτούμε εξάλλου τώρα μας δίνεται η δυνατότητα, αύριο δεν ξέρουμε. Εξάλλου σαν επαρχία, σαν Δήμος, σαν περιοχή, το αξίζουμε... το 70% του τουρισμού της Κρήτης περνά απο δω, με ελάχιστα οφέλη για μας... ας πάρουμε έστω κάτι ανταποδοτικό απο την Περιφέρεια, απο την Κυβέρνηση για αυτές τις υπηρεσίες μας .... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: