Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΟ ΕΛΟΣ

 Στο Έλος ένα απο τα καστανοχώρια της Κισάμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη ετήσια γιορτή καστάνου. Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους χιλιάδες κόσμου απ όλα τα μέρη της Κρήτης. Την φετινή γιορτή που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κισάμου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Εννιά Χωριών Α.Ε. και ο Πολιτιστικός Σύλλογος: "Η Αναγέννηση" ήταν απόλυτα πετυχημένη με τον κόσμο να ευχαριστιέται δωρεάν ψητά κάστανα και Κρητική μουσική.
 Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής, ο περιφερειακός σύμβουλος και Ελιώτης Γιώργος Κονταξάκης και φυσικά ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Εννιά Χωριών Κισάμου Απόστολος Κυριτσάκης.
 Φυσικά κάστανο για κάστανο δεν έμεινε στις 2 αυτοσχέδιες ψησταριές με τον κόσμο να κάνει ουρά για ένα ζεστό ψημένο κάστανο..βέβαια για να λέμε και την αλήθεια οι περισσότεροι εκδρομείς πέρασαν από 4-5 φορές για κάστανα.
 και το νέο επίτευγμα ...λικέρ από κάστανο που η δοκιμή του ήταν τζάμπα....



Δεν υπάρχουν σχόλια: