Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

«ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ» από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου. Για το σχολικό έτος 2019-2020 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου διοργανώνει με ιδιαίτερη χαρά μία σειρά βιωματικών συναντήσεων που απευθύνονται σε γονείς και παιδιά πριν και μέσα στην εφηβεία για να αγκαλιάσει τις ανάγκες τους για όλη την Κίσαμο. Στόχος της σειράς «ΔΙΑΛΟΓΟΙ με ΓΟΝΕΙΣ και ΠΑΙΔΙΑ» είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η υποστήριξη κάθε γονέα και κάθε παιδιού προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των σύνθετων καθημερινών κοινωνικών συνθηκών στις οποίες ζούμε. 
Ο «1ος ΔΙΑΛΟΓΟΣ με ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ» παρουσιάζει ένα εξαιρετικό θέμα από μία βιωματική «δασκάλα» στο είδος της. Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Θεώνη Κουτσουνάκη θα μας εισάγει στον μαγικό αλλά παράλληλα αρκετά πλασματικό κόσμο πίσω από κάθε είδους οθόνη. Στόχος της να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τις παγίδες και τις εξιδανικεύσεις που περνάνε μπροστά από τα μάτια μας και συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας να επιθυμούμε να γίνουμε κάπως έτσι! Πόσο χρήσιμο για τα παιδιά μας που τώρα διαμορφώνουν την ταυτότητά τους και αποφασίζουν για τη ζωή τους. Θα σας περιμένουμε! 
ΠΟΤΕ; Σάββατο 2 Νοεμβρίου2019
ΠΟΥ; 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου

Η Θεώνη Κουτσουνάκη γεννήθηκε το 1978 και κατάγεται από την Κίσαμο. Υπήρξε κι ίδια μαθήτρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, όπως επίσης και ο πατέρας της. Τώρα σ' αυτό το σχολείο η μεγάλη της κόρη είναι μαθήτρια της Δ τάξης. Σε ηλικία 19 χρονών περίπου έφυγε από την Κίσαμο για σπουδές στην Αθήνα, φοιτώντας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης. Την κέρδισε όμως το θέατρο και το 2006 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Εργάστηκε ως ηθοποιός στο ελεύθερο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Επέστρεψε με την οικογένειά της πίσω στην Κίσαμο και το 2012 δημιούργησε το καλλιτεχνικό εργαστήρι με την επωνυμία Εργαστήρι διάΔρασης, στο οποίο εργάζεται μέχρι σήμερα. Στο Εργαστήρι της λειτουργεί ομάδες, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με βασικό άξονα την τέχνη του θεάτρου. Έχει συνεργαστεί πρόσφατα με σκηνοθέτες όπως ο Θ. Παπαδουλάκης & ο Π.Βούλγαρης. Επίσης έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης και ως ηθοποιός με το διεθνές φεστιβάλ που συμβαίνει στα γειτονικά μας χωριά τις γνωστές «Γιορτές Ρόκκας». Έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει παραμύθια του διακεκριμένου συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων Βαγγέλη Ηλιόπουλου καθώς και της επίσης διακεκριμένης μουσικού και συγγραφέως Μάρως Θεοδωράκη. Σκηνοθετεί ανελλιπώς τις ομάδες των θεατρικών εργαστηρίων των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δρουν στο Εργαστήρι της.
Με αφορμή τη συμβολή της στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου ονειρεύεται ένα σχολείο γεμάτο τέχνες, παιχνίδια και χαρούμενες παιδικές φωνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: