Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΟΧΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 7μμ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (έναντι Ωδείου)
Θα χαρώ να σας δω όσους κι όσες μπορείτε, στην παρουσίαση ως βιβλίου του ημερολογίου που τηρούσε ο πατέρας μου, από τον πρώτο βομβαρδισμό των Χανίων, στις 30 Οκτωβρίου 1940, ως την εποποιία και τα δράματα που έζησε ως αγωνιστής του ΟΧΙ στ΄ αλβανικά βουνά και την περιπετειώδη επιστροφή στην Κρήτη μετά την γερμανική εισβολή.
Μια συγκλονιστική, μα και γλαφυρής αφήγησης βιωματική μαρτυρία που προσπάθησα να την ζωντανέψω ακόμα περισσότερο παραθέτοντας στο βιβλίο και αρκετές σχετικές με τα αφηγούμενα φωτογραφίες
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ιατρός-λογοτέχνις Πόπη Ντουντουλάκη, θα κάνει επίσης παρέμβαση ο δάσκαλος-λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης και θα χαιρετήσουν ως εκπρόσωποι των φορέων-συνδιοργανωτών της εκδήλωσης, ο Αντώνης Τσαλαπάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπ/γών και Χαλκιαδάκης Στέφανος, Γραμματέας του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης, ποιητής και συγγραφέας Χρήστος Μαχαιρίδης.
Θα υπάρξει εισαγωγική παρέμβαση εκ μέρους μου.
*Φωτογραφία εξωφύλλου βιβλίου: Ο πατέρας μου είναι ο κάτω δεξιά καθήμενος, με το ταχυβόλο στα χέρια.
Σεπτέμβριος 1940, στην Αγιά Χανίων, ως επιστρατευμένος λόγω του επικείμενου πολέμου λοχίας- εκπαιδευτής νεοσυλλέκτων.
Κώστας Ντουντουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: