Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια φωτογραφία συνοδευόμενη απο το παρακάτω έγγραφο.
Η Αδελφότης Κρητών Πειραιά "Η ΟΜΟΝΟΙΑ" με τα άλλα Κρητικά σωματεία του Λεκανοπεδίου αποφασίζουν να διοργανώσουν κάθε έτος εβδομαδιαίες εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται σε Αθήνα και Πειραιά μάλιστα την 28η Μαΐου κάθε έτους στον Πειραιά θα τελείται Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Άγιο Κωνσταντίνο υπό του Επισκόπου Κισάμου κ.κ Ειρηναίου. Μάλιστα θα γίνει και μικρή πορεία με τα λάβαρα και τις σημαίες των σωματείων ως και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Καλούνται δε οι Δήμαρχοι κοινοτάρχες της Κρήτης να παραβρεθούν αλλά και οι αγωνιστές με την όσο τον δυνατόν πληρέστερη Κρητικήν εμφάνιση....
 - Αυτά το 1961 και νομίζω ότι από τότε ως και σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, κάθε χρόνο επίσημο Εορτασμό για την Μάχη της Κρήτης την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: