Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ

Σαφώς και η μόνη μας ελπίδα είναι ο κ. Διγαλάκης θέλουμε και δεν θέλουμε.. για να δούμε ένα καθωσπρέπει Λύκειο στην πόλη μας, στον Δήμο μας. Φυσικά όπως συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο μιας και τα γραφειοκρατικά δεν μπορούν να λυθούν εύκολα, τα άμεσα που υποσχέθηκε ο υφυπουργός και είναι δεσμευμένα, κάπου στο περίπου 250.000Ε, δεν μπορεί να έλθουν πριν το Πάσχα. 
Ναι το Πάσχα ή καλύτερα όπως αυτός απάντησε στην ερώτηση μου " θα έλθουν κάπου στο τρέχον σχολικό έτος".  
Μάλιστα ουδείς κατάλαβε ότι το σχολείο θα πορευτεί ως το Πάσχα όπως το βλέπουμε, μιας και για να γίνουν και τα άμεσα θα πρέπει πρώτα το σχολείο να έχει μια άδεια από την πολεοδομία, αλλά και μια στατική μελέτη ότι είναι ικανό να στεγάσει σχολείο..ως τότε με τα 700 Ε που θα μπουν στην στέγη σαν προσωρινή λύση πορευόμαστε.
Το ευχάριστο εκτός από το χειροκρότημα κάποιων δεξιών (δεξιός είμαι και εγώ αλλά μπροστά στο θέμα του Λυκείου δεν είμαι) είναι ότι ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι από 4-8 Νοεμβρίου θα κατέβει κλιμάκιο μηχανικών για να ξεκινήσει την αποτύπωση των κτιρίων... ως τότε τα παιδιά όπως είπαν τα ίδια, θα παραμείνουν στις αίθουσες μετά βλέπουν πάλι...
Η αλήθεια είναι ότι με τόσο λίγο κόσμο ο υπουργός τα είπα γρήγορα και δίχως πολλές ερωτήσεις, μάλιστα παραλίγο να λύσουμε και το φλέγον θέμα των Πανεπιστημίων μιας και η κουβέντα ξέφυγε λιγουλάκι.
Ρεζουμέ... πορευόμαστε όπως έχουμε, γίνονται οι μελέτες για την αποτύπωση των κτηρίων, γίνεται στατική μελέτη...και εφόσον η στατική μελέτη δείξει καλά αποτελέσματα προχωράμε στις άμεσες ενέργειες... μόνωση-θέρμανση-κοπή επικίνδυνων ή κατεστραμμένων μπετόν κλπ... αν όμως η στατική μελέτη (εδώ είναι το οξύμωρο της υπόθεσης) δεν βγει καλή, ξαναμαζευόμαστε και τα ξανακουβεντιάζουμε τι θα κάνουμε στην συνέχεια. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..ή καλύτερα ανάβουμε κανένα κερί στην χάρη της Μεγαλόχαρης να μην συμβεί τίποτα ώσπου να βγει η στατική μελέτη.
Φυσικά για πρώτη φορά άκουσα Δήμαρχο να λέει ότι για την κατάσταση του κτηρίου έφταιξαν όλες οι δημοτικές αρχές ως και σήμερα... αυτό βέβαια από μόνο του δείχνει και ποιος είναι ο υπεύθυνος αν συμβεί κάτι. Βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε οτι η νυν δημοτική αρχή έκανε ένα βήμα παραπάνω και κατάφερε να φτάσει το θέμα του σχολείου στην δέσμευση του υπουργού, πράγμα που πρέπει να να το αναγνωρίσουμε...
Ευχή όλων  πρώτα να έχουμε ένα ήπιο χειμώνα και δεύτερο να βγει αυτή η πολυπόθητη στατική μελέτη (του υπουργού δεν του άρεσε η γρήγορη μελέτη που του είπαν, την θέλει με ακρίβεια) και να είναι καθαρή, για προχωρήσουν και οι άλλες εργασίες. Δέσμευση ξεδέσμευση αυτή είναι η κατάσταση ..είτε μας αρέσει είτε όχι... 
Μετά απο αυτά μάλλον τα χειροκροτήματα σταμάτησαν.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: