Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ;

Μια μικρή διαδικτυακή κουβεντούλα είχα με τον αγαπητό φίλο πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο Κισάμου Μανώλη Δερουκάκη σχετικά με το αν ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε για την κατάσταση των Λυκείων... ή το έμαθε μετά και την ενημέρωση των μαθητών που πήγαν ως το Κολυμβάρι.
Εγώ άκουσα -δεν επέμεινα μιας και ξέρω πως στριφτοκολιούν οι πολιτικοί- ότι δεν ήταν ενημερωμένος επί του θέματος από τα ίδια τα παιδιά.
Από την άλλη ο Μανώλης επέμενε ότι ο Τσίπρας ήξερε το θέμα και μου ανέβασε μια φωτογραφία, αυτή που βλέπετε παραπάνω με την κ. Βαγιωνάκη και τον κ Μπαξεβανάκη υφυπουργό παιδείας, όταν είχαν έλθει στην Κίσαμο για το ίδιο θέμα.
Μα φίλε μου Μανώλη στην ταράτσα του σχολείου δεν τους ανεβάσατε...όπως έκαναν οι επόμενοι, εκεί είναι η διαφορά η ουσιώδης. Άλλο να τους λες το πρόβλημα και άλλο να το βλέπουν με τα μάτια τους και παρουσία κόσμου.
Φυσικά όπως μου έγραψες.. ελπίζεις ο λόγος του κ. Διγαλάκη να έχει μεγαλύτερη αξία για το καλό της πόλης και των μαθητών-αυτό σε τιμά-  φυσικά κανείς δεν ξέρει (πολιτικοί είναι οι άνθρωποι) αλλά μάλλον αυτό ελπίζουμε όλοι μας.
Η ταράτσα Μανώλη έκανε την διαφορά... και η επίμονη κάποιων για να δεσμευτεί.
Όλα τ' άλλα είναι γνωστά... έρχονται, φεύγουν, ξεχνιούνται και σωστά επισήμανες κάποια λόγια του μεγάλου σοφού γέροντα...
"Όσα λόγια λέγονται, κι όσα έργα γίνονται με θόρυβο πολύ έτσι που να ξιπάζουν τ΄ αυτιά και τις ψυχές των ανίδεων όσο και αν φαίνονται λαμπρά και μεγάλα δεν μπορούνε να ονομαστούνε γνήσια και αληθινά και δεν μπορούνε νάχουν την σφραγίδα της αιωνιότητας. Γιατί είναι γνωστό πως μέσα στη φύση και μέσα στη ζωή όλα τα μεγάλα πράγματα γίνονται σιωπηλά κι αθόρυβα…".

Ειρηναίος Γαλανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: