Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ....

Σήμερα η μέρα είναι ξεχωριστή για την Κίσαμο για ένα και μόνο λόγο... έρχεται ο υφυπουργός Παιδείας κ. Διγαλάκης στην Κίσαμο. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο και να έχει χάσει την λαμπρότητα μια επίσκεψη ενός υφυπουργού τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή η επίσκεψη κρίνει πολλά για όλους μας και ιδιαίτερα για την παραμελημένη Κίσαμο.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε πριν κάμποσο καιρό ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά τα Λύκεια να γίνουν ... σχολεία. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια που υπουργός δεν υπόσχεται, αλλά δεσμεύεται και μάλιστα λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν με τις καταλήψεις θα (ξανα) δεσμευτεί και μπροστά στα παιδιά. 
Σίγουρα μια εξέλιξη που δεν την περιμέναμε μιας και ως και σήμερα είχαμε μάθει στις υποσχέσεις που δυστυχώς ποτέ δεν κρατήθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα χρόνια προβλήματα. Μάλλον όμως ούτε ο υφυπουργός θα περίμενε να έχουν τα παιδιά τέτοια απαίτηση και τόσο επιμονή να δούνε επιτέλους ένα καθωσπρέπει σχολείο.
Ξεχωριστεί μέρα λοιπόν και καλό είναι να δώσουμε όλοι το παρόν- να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότεροι την δέσμευση του υφυπουργού- μιας και ίσως είναι η μοναδική ευκαιρία να κάνουμε κάτι. 
Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και όλοι αυτοί που τα επόμενα χρόνια θα δουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο Λύκειο, πρέπει να δώσουν βροντερό παρόν... η αδιαφορία θα μας αποτελειώσει. Ας κάνουμε το χρέος μας για το καλό των παιδιών μας, για τις επόμενες γενιές, όπως έκαναν και οι παλαιότεροι απαιτώντας και όχι ζητιανεύοντας για τα αυτονόητα.
Στις 2 το μεσημέρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δημαρχείο Κισάμου... θα ακούσουμε και θα ζητήσουμε κόσμια, αυτά που έχουμε στερηθεί τα τελευταία χρόνια. Ας αποδείξουν και οι μαθητές οτι η κατάληψη τους δεν ήταν χαβαλές αλλά πραγματικός αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο. 
Δεν πρέπει να πέφτει καρφίτσα, γιατί μόνο έτσι καταλάβουν οι πολιτικοί....  

Δεν υπάρχουν σχόλια: