Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Βρισκόμαστε στα τέλη του δεύτερου μήνα της φετινής σχολικής χρονιάς και οι χαμένες ώρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα στο σχολείο μας ανέρχονται σε 165. Ένα από τα βασικά αιτήματά μας στην 3μερη κατάληψη του ΕΠΑΛ Κισάμου (15-17 Οκτωβρίου) ήταν η στελέχωση του σχολείου μας με εκπαιδευτικούς  ειδικοτήτων και γενικής παιδείας. Μεταξύ των ειδικοτήτων που χρειάζεται το σχολείο μας είναι και εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής η παρουσία του οποίου είναι απαραίτητη για την οργάνωση των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου. Παρά την έλλειψη καθηγητή φυσικής αγωγής και παρά τις επιφυλάξεις του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε ως σχολείο στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 
Η απόφαση μας κοινοποιήθηκε στο διευθυντή του σχολείου πριν γίνει γνωστό ότι την παρέλαση θα παρακολουθήσει και ο πρωθυπουργός της χώρας. Με την κίνηση μας αυτή θέλουμε να διαψεύσουμε για μια ακόμα φορά τις στερεότυπες αντιλήψεις της τοπικής κοινωνίας περί καταλήψεων «κατά παράδοση» και χωρίς ουσιώδη αιτήματα.
Θέλουμε το σχολείο μας να είναι πλήρως στελεχωμένο με καθηγητές
Θέλουμε το πρόγραμμα του σχολείου μας να είναι γεμάτο και όχι διάτρητο από κενά.
Θέλουμε να κάνουμε μάθημα καθημερινά.
15μελές συμβούλιο ΕΠΑΛ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: