Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΣΤΟ ΣΦΗΝΑΡΙ Ο ΤΥΦΩΝΑΣ

Η επιχείρηση Typhoon Project ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου για τον καθαρισμό της θάλασσας αλλά και των δυσπρόσιτων ακτών της Κρήτης, από της Κισσάμου. Μέχρι σήμερα το ειδικό αυτό σκάφος με το πλήρωμά του έχει "καθαρίσει"  Γραμβούσα, Μπάλο, Φαλάσαρνα, και σήμερα βρίσκεται ανοικτά απο το Σφηνάρι..
Να θυμίσουμε οτι το Typhoon έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16. Εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και τον βασικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης, το πλοίο φιλοξενεί ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών.
Μάλιστα για τον λόγο αυτό βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Κισάμου, τηλεοπτικό συνεργείο της Κρήτη tv όπου πήρε συνέντευξη απο τον αρμόδιο για θέματα καθαριότητας αντιδήμαρχο Κισάμου κ. Μαυροδημητράκη Σπύρο και θα παρουσιαστεί απόψε το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού στις 8.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: