Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΠΚ-ΜΦΙΚ), η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου, ο Σύλλογος Προβολής Κισάμου «Η Γραμβούσα» και η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Δικαίωμα και Ευθύνη για το Περιβάλλον» την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Φαλδάμειο Ίδρυμα από τις 18.00 έως τις 21.00.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν θέματα όπως η περιβαλλοντική νομοθεσία και η εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη, οι οικοσυστημικές υπηρεσίες και η διοικητική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη, η επίδραση και οι επιπτώσεις της απουσίας χωρικού σχεδίου για την αγροτική γη, η περιβαλλοντική προστασία σε περιόδους οικονομικής κρίσης, και άλλα συναφή θέματα ενώ θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση με τους συμμετέχοντες.
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LIFE Natura Themis, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων Ηρακλείου και Χανίων, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών-Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομιλίες:
18.00-18.15 Εγγραφές συμμετεχόντων-Χαιρετισμοί
18.15-18.35 Το έργο LIFE NATURA Themis: κυριότερες δράσεις, στατιστικά στοιχεία και νομοθεσία. Δρ. Έλσα Γεωργοπούλου, Βιολόγος, Εξωτερική Συνεργάτης ΠΚ-ΜΦΙΚ.
18.35-18.55 Διοικητική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 στην Κρήτη. Ι. Φωτάκης, Δασολόγος, Προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας, Διαχείρισης Δασών Χανίων & Δημόσιου Κατήγορου.
18.55-19.15 Διοικητικές αποτυχίες και κενά στη νομοθεσία. Ιωσηφίνα Σαριδάκη, Δικηγόρος, ΔΣ Ρεθύμνου.
19.15-19.30 Διάλειμμα για κέρασμα
19.30-19.50 Η επίδραση και οι επιπτώσεις της απουσίας χωρικού σχεδίου για την αγροτική γη. Βάννα Σφακιανάκη, Αρχιτέκτων.
19.50-20.10 Βιοποικιλότητα και οικοσυστημικές υπηρεσίες στις περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη. Δρ. Έλσα Γεωργοπούλου, Βιολόγος, Εξωτερική Συνεργάτης ΠΚ-ΜΦΙΚ.
20.10-20.30 Περιβαλλοντική προστασία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Ιωσηφίνα Σαριδάκη, Δικηγόρος, ΔΣ Ρεθύμνου.
20.30-21.00 Συζήτηση
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. Η συμμετοχή σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το έργο:
Πόπη Μπαξεβάνη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας/Ενημέρωσης LIFE Natura Themis
Τηλ.: 2810393281, Κιν.: 6972279889, Fax: 2810393294
E-mail: pbaxevani@nhmc.uoc.gr, themis@nhmc.uoc.gr
Url: www.lifethemis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: