Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΣΑΜΟ

 Δεν είναι κάτι νέο απλά έτυχε να έχω μια κουβέντα χθες με κάτι φίλους που αγαπούν την Κίσαμο και μου είπαν γιατί δεν υπάρχει ένα πλάνο για τις ανασκαφές που γίνονται ... Η απάντηση είναι σε αυτό το φυλλάδιο που ενδεχομένως να μην το ξέρουν πολλοί. Είναι το πλάνο που πρέπει να έχουμε  αν θέλουμε να δουν μια κάποια τουριστική ανάπτυξη μέσα στην πόλη.
Από μόνο του το αρχαιολογικό κομμάτι είναι δυνατόν να μας πάει μπροστά απλά χρειάζεται να το κοιτάξουμε καλύτερα και πιο ζεστά. Φυσικά για να αξιοποιήσουμε τους αρχαιολογικούς χώρους θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια αλλά είναι μια αρχή για να μπορέσουν οι επισκέπτες της πόλης, αλλά και εμείς να περάσουμε από 7-8 αρχαιολογικούς χώρους και να διαβάσουμε τις νέες κατατοπιστικότατες πινακίδες
Μάλιστα ένας περίπατος των σχολείων από τους χώρους αυτούς θα τους έδινε την ευκαιρία να μάθουν πολλά πράγματα ειδικά τι βρέθηκε, πως βρέθηκε έτσι όταν θα πάνε στο Μουσείο Κισάμου να είναι έτοιμοι...που θα τα ξαναδούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: