Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

Τον Απρίλιο του 2017 πήρε απόφαση το Δημοτικό συμβούλιο Κισάμου, για να συσταθεί επιτροπή ονοματοδοσίας για τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης μας.
Η επιτροπή που συστάθηκε κατ΄υπόδειξη του Δήμου και έχει δημόσιο χαρακτήρα χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες αποτελείται από καταξιωμένους συμπολίτες μας ετοίμασε τις προτάσεις της και είναι καθ' οδόν προς το Δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση.
Όπως αναφέρουν μέλη της επιτροπής, μέχρι τέλος χρόνου, πριν τα Χριστούγεννα, θα έχει τελειώσει το θέμα τωρα και αυτήν την στιγμή ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Δήμου Κισάμου και νυν δημοτικός σύμβουλος μηχανικός κ. Νεκτάριος Ψαράκης μέλος της επιτροπής, σημειώνει τα ονόματα των δρόμων σε χάρτη του google εικονικά, αλλά και για να μην ξεχαστεί κανένας δρόμος ή παράδρομος.
Μετά θα καθαρογραφούν με την την αιτιολογία του κάθε ονόματος που δόθηκε και θα παραδοθούν επίσημα στην Δημοτική αρχή.  
Μετά απο τρία χρόνια η επιτροπή αφού έλεγξε και συσκέφθηκε πολλές φορές έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, μένει τώρα να επικυρωθούν τα ονόματα και απο το νέο δημοτικό συμβούλιο και να ετοιμαστεί και η μελέτη για να αγοραστούν όλες αυτές οι επιγραφές που δεν είναι καθόλου μα καθόλου μικρή η δαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: