Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΛΙΜΝΗ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ 2019, πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 26 Οκτωβρίου το απόγευμα στο πρώην δημοτικό Σχολείου Λίμνης Κισάμου Χανίων, ενημερωτική εσπερίδα. Καλεσμένοι ομιλητές ο Στέφανος Διαμαντής (Δασολόγος Φυτοπαθολόγος) που μίλησε για τις ασθένειες της καστανιάς (Έλκος και Μελάνωση ) και ο Γιώργος Καζάκης ερευνητής και ανέπτυξε το σχέδιο του ΜΑΙΧ για τις νέες καλλιέργειες και το φυτώριο του ΜΑΙΧ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Χαχλάκης και πρώην δήμαρχος κ. Σταθάκης.
 Στο τέλος της ομιλίας παρουσιάστηκαν παραδοσιακά φαγητά από επαγγελματίες σεφ με βασικό συστατικό το κάστανο και η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική και πλούσιο κέρασμα για όλους.
Σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία του Έλους με ομιλίες και πλούσιο κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Διοργανωτές των εκδηλώσεων ο Δήμος Κισάμου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Εννιά Χωριών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αναγέννηση» και η Τοπική Κοινότητα Έλους.
Φώτο Βαγγέλης Δεσποτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: