Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Μπορεί να μην είναι μεγάλη παρέλαση αλλά θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κίσαμο, μιας και για πρώτη φορά θα την παρακολουθήσει Πρωθυπουργός της χώρας. Την Κίσαμο πάντα την επισκέπτοντο πρωθυπουργοί απο εποχής Ελευθερίου Βενιζέλου (λένε οι παλαιότεροι οτι είχε δωμάτιο μόνιμο σε γνωστό σπίτι στην Κίσαμο εκείνη την εποχή), Πλαστήρας, Σοφοκλής Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης μας τίμησαν με την παρουσία τους κάθε ένας για κάτι διαφορετικό. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μας τιμήσει πρώτα παρακολουθώντας την επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, κατόπιν θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο της Τζανακάκη και μετά θα παρακολουθήσει την παρέλαση στην Σκαλίδη. 
Μάλιστα η παρέλαση δεν θα είναι μαθητική αλλά και στρατιωτική, αφού οι πληροφορίες λένε οτι θα παρελάσουν στην Σκαλίδη, δυο αγήματα του ναυτικού αλλά και των Ειδικών δυνάμεων.
Οπότε όλοι οι δρόμοι την Δευτέρα οδηγούν στην Κίσαμο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: