Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...

Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοδημόσιευσαμε την είδηση για την διαμόρφωση των αυλών 4 σχολείων στην Κίσαμο και βάλαμε την παρακάτω φώτο όλοι ενθουσιάστηκαν. Σήμερα βλέπω το έγγραφο που έστειλε ο πρώην δήμαρχος προς  την Δημοτική  και την οικονομική Επιτροπή και με πιάνει απογοήτευση...
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα αν δεν γίνει επαναδημοπράτηση μιας και ο πρώτος  που έγινε τον Αύγουστο είχε αποβεί άγονος.
Ας ελπίσουμε οτι θα προλάβουν να κάνουν την επαναδημοπράτηση, γιατί τέτοιες ευκαιρίες που έδωσε το πρόγραμμα "Φιλόδημος" δεν θα μας ξαναπαρουσιαστούν.
Εξάλλου τώρα ξέρουν οτι πρέπει να το κάνουν     ..γιατί αν δεν το κάνουν δεν θα υπάρχει δικαιολογία.
Τα σχολεία που θα γίνει το έργο αυτό είναι 1ο και 3ο Δημοτικό και τα δυο Γυμνάσια της πόλης.

Πάντως για να υπάρχει και άλλη άποψη σε επικοινωνία που είχα με τον Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη μου τόνισε ότι δεν πρόκειται να χαθούν τα χρήματα προχωράει ο δήμος στην συγκέντρωση των δικαιολογητικών και για το πρόγραμμα "Φιλόδημος" ο Δήμος Κισάμου έχει πάρει παράταση. Μάλιστα τόνισε ότι ο Δήμος προχωράει και δεν χρειάζεται να ανταπαντήσει στις κατηγορίες απ' όπου κι αν προέρχονται, αλλά θα το κάνει με τα έργα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: