Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΡΙΝ 52 ΧΡΟΝΙΑ

 Οκτώβρης του 1966 ξεκινάει ο Κισαμικός δειλά-δειλά την προσπάθεια του στα σαλόνια της ΕΠΣ Χανίων απο την τρίτη κατηγορία. Με ένα συμβούλιο απο ντόπιους επιχειρηματίες ξεκινάει με δικά μας παιδιά την προσπάθεια του... Την πρώτη του χρονιά τα κατάφερε και το Μάη του 1967 στέφετε πρωταθλητής Χανίων στην Γ κατηγορία. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε...
Χθες ξεκίνησε την προσπάθεια του και ο Νέος Κισαμικός νικηφόρα (5-0 τον Γαλατά) προσπαθώντας να καταφέρει να κάνει το ίδιο...δύσκολο αλλά μας χρειάζεται. Την Κυριακή παίζει εντός και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τους ντόπιους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με ένα στόχο την άνοδο και την επιστροφή της ομάδος εκεί που της αξίζει.
1967 Η ομάδα του Καστελίου με γκολ των Φραγκεδάκη Γιαν., Μαρακάκη Μιχ. και Γιακουμάκη Σπ. νικά 3-2 τον Ηρακλή Νεροκούρου και εξασφαλίζει τον τίτλο. Για την ιστορία πρόεδρος της ομάδος ο Γιάννης Παπαδάκης γενικός αρχηγός ο Πατεράκης Γιάννης και προπονητής Σγγουρός Κωνσταντίνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: