Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019

ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Η ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Την Γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρεθώνος, στην Κίσαμο, επισκέφθηκε η σύζυγος του Πρωθυπουργού κα Μαρέβα Μητσοτάκη. Την κα Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και η Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Μαρκέλλα. Κατά την επίσκεψη της προσκύνησε το Καθολικό της Μονής, όπου φυλάσσεται και αντίγραφο εκ της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους της Μονής, ενημερώθηκε για τα διακονήματα των μοναζουσών (κέντημα, αγιογραφία, ιεροραπτική, λιβάνι, κερί, κ.α.), ως επίσης και δια τις εργασίες ανακαίνισης οι οποίες ευρίσκονται σε εξέλιξη.
 «Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη σας για την Μονή μας, σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καθώς γνωρίζουμε την βαθιά και ουσιαστική σχέση σας με την Εκκλησία και χαιρόμεθα ιδιαιτέρως γι΄ αυτό. Η Μονή του Παρθενώνος από το 1905 όπου λειτουργεί αποτελεί πνευματικό φάρο και όαση, καθώς οι προσευχές των ενασκουμένων μοναζουσών στηρίζουν και παρηγορούν τον τόπο και τους ανθρώπους του», κατέληξε. Η κα Μητσοτάκη εξέφρασε την χαρά της δια το προσκύνημα της αυτό και δήλωσε πως η σχέση της με την Εκκλησία είναι και παραμένει αληθινή και ουσιαστική, δηλώνοντας, επίσης, το ενδιαφέρον της δια το ανακαινιστικό έργο της Μονής.
 Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα στο Αρχονταρίκη της Μονής όπου και ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος προσέφερε εις την κα. Μητσοτάκη αντίγραφο Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας ως και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα, εκ της Μονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: