Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Δημοτικό στάδιο Κισάμου μια παλιά φωτογραφία όταν ήταν χωράφι αλλά και η μόνη διέξοδος τη νεολαίας...τους βλέπουμε πίσω απο το τέρμα που υπερασπίζεται ο τερματούρος (Κατσικανδαράκης Αντ,) 
Η αλήθεια απο τότε ακόμα την φροντίδα ολόκληρου του γηπέδου την είχε πάντα ένας... τότε ήταν ο Αποστόλης Κελαιδής παίκτης -γραμματέας-γενικός αρχηγός -ασπριτζής-κλπ... χάρη σε αυτό έγινε γήπεδο. Ένας κατάφερε τόσα πολλά δίχως να χρειάζεται τις περισσότερες φορές ούτε βοήθεια.
Σήμερα τα πράγματα βέβαια δεν είναι το ίδιο, αλλά συνεχίζουμε την παράδοση και υπεύθυνος είναι ο Γιάννης Κελαιδής, αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κισάμου που όλοι ξέρουμε την αγάπη του για τον αθλητισμό και κατά συνέπεια για το στάδιο Κισάμου που είναι σε κακά χάλια.
Πρόταση μου είναι να μπει και φύλακας, έμμισθος -διορισμένος -με ανάθεση -με διαγωνισμό δεν ξέρω πως αλλά πρέπει να μπει.. άνθρωπος που να κάνει τα μικρά και αναγκαία. Δεν μπορεί ο αντιδήμαρχος να είναι όλες τις ώρες εκεί..η δουλειά του είναι άλλη. 
Πρέπει να βρεθεί άνθρωπος για το στάδιο....Λύση να τον πληρώνουν τα σωματεία, λύση να τον πληρώνει ο δήμος κρατώντας ένα μέρος απο της επιχορηγήσεις των ομάδων (αν παίρνουν)...είναι αδιανόητο να μην έχει ένα μόνιμο υπεύθυνο το στάδιο, ένα άνθρωπο που θα ανοιγοκλείνει (με ωράριο) ένα άνθρωπο που θα εκμεταλλευτεί αν θέλει και το κυλικείο, αλλά και θα μπαλώνει τις μικροανάγκες του σταδίου. 
Τόσοι δουλεύουν, εισπράκτορες σε Μπάλο και Ελαφονήσι..ένα δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε εκεί που συχνάζει όλη η νεολαία μας; Ούτε ένα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: