Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΣΣΣΣΣΣΣ Η ΠΟΛΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ....

Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την πόλη μας και την συνέχιση του Κισαμίτικου καρναβαλιού, όλες τις υπό σύσταση ομάδες αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχής και ιδιαίτερα όσους σχετίζονται με το καρναβάλι (επιχειρήσεις εστίασης, cafe κ.λ.π) στην δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δήμου Κισάμου...έλεγε η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής...
Ναι και τελικά πήγαν στην συνάντηση 4 άτομα.... μήπως δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα; Μήπως δεν μας αξίζει να κάνουμε τίποτα; Ξέρω εμείς θέλουμε μόνο να βλέπουμε και να σχολιάζουμε, κορόιδα είμαστε να αφήσουμε τον ζεστό καναπέ μας για τέτοιες μαλ....;
Φυσικά μόλις θα το παραιτήσουν αυτοί που ως και σήμερα μας το πρόσφεραν και το αρπάξει ο δήμος Πλατανιά θα κλαίμε οτι είμαστε ανίκανοι και το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας... κατηγορώντας τους διοργανωτές, τον δήμο, την Κοινωφελή. 
Τελικά ένα είναι το σίγουρο παίρνουμε πάντα αυτό που μας αξίζει...αργήσαμε αλλά το καταλάβαμε..

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πεταμένα λεφτά είναι αφήστε τον καρνάβαλο για τους καρνάβαλους, δεν μας χρειάζονται ανωμαλίες και ολοι την κοπανανε αμέσως για τη χώρα η για κανα συγγενή να φάνε καλιτσούνια

Ανώνυμος είπε...

Δώστε κανα φράγκο να προσλάβει ο Δήμος κανα τεχνοκράτη γιατι δεν βγαίνει το πράμα ο Κουρής στον Πλατανιά και ο Κουμάκης γράφει ιστορία και στον Αποκόρωνα και μεις εδω ξυνόμαστε και ασχολούμαστε ακόμα με τους προηγούμενους και ας εγκαινιάζουμε συνέχεια τα εργα τους του χρόνου όμως. Δώστε λοιπόν να ερθει κανείς που να μπορεί να συντάξει καμιά μελέτη και να ξέρει να ανοίξει το pc και αφήστε τα καρναβάλια

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει.μια ζωή βοσκοί(και όχι στο επάγγελμα ) Αυτό μας αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον θα μας αξιζει αν το σταματησουνε και ξεκινησει στα Χανια. Ετσι τα χανουμε ολα...

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν ενδιαφέρονται ούτε οι άμεσα οφελούμενοι (μαγαζάτορες της Ηρώων Πολυτεχνείου), γιατί δεν δοκιμάζετε για φέτος μια άλλη ενναλακτική πορεία? Έτσι γιατί κάποιοι χωρίς κόπο και χωρίς την παραμικρή συνεισφορά,κάποια πράγματα τα θεωρούν δεδομένα..

Ανώνυμος είπε...

Πειράζει φίλε πειράζει αλλά βλέπω μια ζωή τα ίδια (γίδια γίδια) αφήστε ρε τα καρναβάλια και κάντε κάτι για τα κοπέλια μας. Η πόλη έχει να καθαριστεί από την εποχή του Σκορδύλη κ.α. Πολλά και αν μιλήσει κανείς οι ((δημοκράτες)) τον εξευτελίζουν. Ουστ ρε Ουστ

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα να σταματήσει αυτός ο θεσμός...ας προσπαθήσουν οι διοργανωτές να κλείσουν τα αυτιά τους και να προσπαθήσουν για το καλύτερο όπως κάνουν κάθε χρόνο..Και να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Και το καρναβάλι χρειάζεται, και να έργα χρειάζονται, ας σταματήσουμε να κρίνουμε τα πάντα κακοπροαίρετα και ας κοιτάξουμε αυτόν τον τόπο όπως τού αξίζει.

Γιάννης Κοκ. είπε...

Πολύ ανωνυμία βρε αδερφέ! Εσάς που σας φταίει το Καρναβάλι και οι εκδηλώσεις, σας απασχολούν μόνο οι λακκούβες και η καθαριότητα (γιατί αυτά κουβεντιάζονται στα καφενεία) , αλλα είμαι σίγουρος οτι δεν έχετε έρθει ποτέ σε καμία εθελοντική δράση του δήμου μας και των Συλλόγων .. Αλλα πώς να σκύψεται να μαζέψεται κανενα σκουπίδι, αφού είστε η γενιά των πενηντάρηδων-εξηντάρηδων που κουράστηκε απο την σκληρή δουλειά - Ξεπληρώστε πρώτα τις κουμπαριές σας και τις μελέτες σας, και μετά τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ αγαπητε Γιαννη Κοκ. θεωρεις οτι το πρωτο πραγμα που πρεπει να μας απασχολει ειναι το καρναβαλι?Ας εξασφαλισουμε πρωτα την καθαριοτητα,τις λακουβες ,τα σχολεια μας και μετα συζηταμε και οργανωνουμε καρναβαλια και βραδιες ευχων.Οσον αφορα τον εθελοντισμο για τον οποιο πολυς λογος γινεται τελευταια στη χωρα μας και φυσικα στην Κισαμο δεν νομιζω οτι ειναι υποχρεωση του πολιτη που πληρωνει τα αυξημενα δημοτικα τελη οχι εθελοντικα αλλα υποχρεωτικα!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

τι κακό έγραψες που κρυφτηκες ανώνυμε; Αντε βρε αποκτήστε λέγειν επώνυμο...

Ανδριανα Βαρουχακη είπε...

Φυσικα και μας απασχολει και το καρναβαλι και οι εκδηλωσεις και οι βραδιες ευχων και ολα! Απλα οποιος δεν ενδιαφερεται να ασχοληθει ή να συμμετεχει, στηριζοντας ολους αυτους που ασχολουνται και προσπαθουν γι'αυτα, μπορει απλα να αποσυρθει στη σπηλια του και να απομονωθει! Ναι, και τα δημοτικα τελη ειναι αυξημενα και η λακκουβα θα προκυψει και η λαμπα θα καει, αυτα ειναι επομενα και υπαρχουν σε ολους τους Δημους της χωρας, οχι μονο στον Δημο Κισσαμου. Αλλα και λιγος πολιτισμος, με καλη θεληση και συνεργασια δεν εβλαψε ποτε κανεναν. Ζουμε σε ενα πανεμορφο μερος, αλλα ορισμενοι ειναι τοσο μιζεροι και τοσο κακοπροαιρετοι που ψαχνουν αφορμη για να γκρινιαζουν.
Αυτοι λοιπον, ας κλειστουν στο σπιτι τους και ας σταματησουν να λενε μπουρδες!

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

Εσένα τελευταίε ανώνυμε που απαντάς στον Γιάννη θα σε κλείσουμε σε μουσείο και το ταμπελάκι θα γράφει Homo neanderthalensis anonymous de blogi. Πως μιλάς για εθελοντισμό όταν δεν υπήρξες ποτέ; Περιμένω το επώνυμο σχόλιό σου, αν μπορείς.

Ανώνυμος είπε...

Very interesting and very democratic idea!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Να και ένας touristas ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

OΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΥΣΤ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ?ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙΑ.Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΥΒΡΙΖΕΙ ΑΠΛΑ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ. Όποιος δεν θέλει Καρναβάλι παίρνει το τουτού του και πάει μια βόλτα (όχι σε άλλο Καρναβάλι) Μια μέρα είναι το καρναβάλι οπότε....

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

ΗΤΑΝ μια μερα Γιάννη... Οσο για τις προτεραιότητες του δήμου σε σχέση με το καρναβάλι οι ανώνυμοι έχουν δίκιο. Γιατί υπάρχουν και περιοχές που γίνεται καρναβάλι και δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος. Το οργανώνουν οι καταστηματάρχες γιατί βλέπουν το κοινό καλο και τον κόσμο που θα ερθει για το καρναβάλι. Τελικά μήπως έχουν δίκιο; Χμμμμ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

Κισαμίτικο Καρναβάλι 2016

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί γιατί να καθιερώσουμε έναν τέτοιον ΘΕΣΜΟ στην περιοχή της κισάμου.
Οι απαντήσεις πολλές και με διαφορετικές προσεγγίσεις απο όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Το σημαντικότερο όμως είναι , ότι πρέπει να γίνονται τέτοιες πολιτιστικές δράσεις στην περιοχή μας.
Το να καθιερωθεί ένας ΘΕΣΜΟΣ είναι δύσκολο και χρονοβόρο αλλά όχι ακατόρθωτο. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε αυτό και ας αφήσουμε τις όποιες εγωιστικές βλέψεις κάποιων μελλοντικών ΣΩΤΗΡΩΝ .
Ο Κόσμος χρειάζεται να χαμογελάσει (έστω και για μία ημέρα) , να χορέψει , να ξεχαστεί απο τα προβλήματα που έχει.
Κλείνοντας , να επισημάνω στους Ανώνυμους αλλά και στους Επώνυμους ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα της γνώμης μας και τις ελευθερίας να νοιαζόμαστε για το μέλλον της περιοχής μας. Οι καιροί έχουν αλλάξει και όποιος δεν το αντιληφθεί εγκαίρως χάνετε στο παρελθόν του.

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

Το Κισσαμιτικο καρναβαλι ειναι θεσμός. Εμείς σαν κοινωνία δεν το έχουμε καταλάβει και δεν το υποστηρίζουμε. Έχουμε κάτι έτοιμο και το απαξιώνουμε. Δεν ξέρω ποσό νοιάζεται για την περιοχή αυτός που λέει να σταματήσει το καρναβαλι γιατί οι δρόμοι έχουν λακούβες. Τελος θα σου πω πως οποίος περιμένει απο σωτήρες να τον σώσουν και δεν κανει τίποτα μόνος του, μάλλον αυτός θα απογοητευτεί. Όποιον και αν εννοείς. Σωτήρες και υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι για ότι συμβαίνει στην ζωή μας. Κανεις άλλος. Ας κουνήσουμε λοιπόν το δαχτυλάκι μας, γιατί μονο έτσι θα σωθούμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

κ. Δερουκάκη το να θεσμοθετήσεις μια πολιτιστική δράση όπως είναι το Κισαμίτικο καρναβάλι δεν είναι τόσο απλό ούτε ΕΤΟΙΜΟ προς χρήση. Η κοινωνία της Κισάμου έχει δείξει την υποστήριξή της τα προηγούμενα εννέα έτη τόσο με την προσέλευση του κόσμου στα μαγαζιά της κισάμου όσο και με την επάνδρωση των αρμάτων του Κισαμίτικου καρναβαλιού. Σίγουρα θα υπάρχουν και φωνές αντίθετες με την ιδέα του καρναβαλιού αλλά αυτά τα έχει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το να απαξιώνεις κάποιους που έχουν διαφορετική γνώμη δεν λύνει το όποιο πρόβλημα αλλά αντιθέτως το ενισχύεις .
Η γνώμη μου είναι καλύτερη ενημέρωση όλων των φορέων της κισάμου και δράσεις κατά την διάρκεια του έτους απο την οργανωτική επιτροπή ώστε να υπάρχει το χρηματικό ποσό αυτό αλλά και το υλικοτεχνικό υλικό που θα διατεθεί για την διοργάνωση του Κισαμίτικου καρναβαλιού .

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πόσα χρόνια γινόταν το καρναβάλι και σταμάτησε; Μετά καταλάβαμε την αξία του και το ξεκίνησαν ξανά κάποιοι... Θέλουμε να γίνει ξανά το ίδιο; Σίγουρα δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να στηρίξει τίποτα. Το απλό που λέω είναι οτι χωρίς κόσμο ΔΕΝ μπορεί να γίνει καρναβάλι ή μπορεί να γίνει με μικρή συμμετοχή που δεν νομίζω οτι είναι αυτό το Κισσαμίτικο καρναβάλι με την ποιότητα στα άρματα που έχουμε. Με λίγα λόγια είναι κρίμα για εμας τους ίδιους όταν έχουμε φτάσει σε επίπεδο που λίγα καρναβάλια είναι, να το απαξιώνουμε. Σκέψου την επίδραση που θα έχει στα καταστήματα μια διακοπή του καρναβαλιού. Για μένα γίνεται το καρναβάλι; Σε οτι αφορά την αντίθετη γνώμη, μπορώ να δεχτώ οποιαδήποτε γνώμη και άποψη όταν συνοδεύεται απο επιχειρήματα και όσοι έχουν συζητήσει μαζί μου ή με γνωρίζουν μπορούν να με επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν. Απόψεις του στυλ ''τι τα θέλουμε τα καρναβάλια'' και ''δεν μας χρειάζονται ανωμαλίες'' συγνώμη αλλά δεν μπορώ να τις δεχτώ γιατί στερούνται επιχειρημάτων. Τέλος θα σου πω οτι οι συναντήσεις που έχουν γίνει και θα γίνουν είναι ανοιχτές για όλους, και για όσους έχουν αντίθετη άποψη.
Όσο για το τελευταίο, πίστεψέ με δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα.
Υ.Γ. Μανώλης είμαι, όχι Κος Δερουκάκης :-)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

κ. Δερουκάκη το ότι κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη (με ή χωρίς επιχειρήματα ) δικαίωμά τους , αλλά είναι υποχρέωση μας να τους πείσουμε για την ιδέα του Κισαμίτικου Καρναβαλιού χωρίς απαξιωτικούς όρους. Σίγουρα δεν γίνετε το καρναβάλι για εσάς ή για εμένα προσωπικά , γίνετε για ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της Κισάμου πρωτίστως και για τους εσωτερικούς ή εξωτερικούς τουρίστες που θέλουν να μας επισκεφτούν δευτερευόντως. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τόσο τους Δήμους όσο και τους κατοίκους γενικότερα , εκτός αν ζούμε σε διαφορετική χώρα. Όλες οι πολιτιστικές δράσεις έχουν επηρεαστεί τα τελευταία πέντε έτη και αυτό φαίνεται απο τον τζίρο των καταστημάτων και των φορέων γενικά. Η αναπροσαρμογή της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ όλων των πολιτιστικών δράσεων είναι αναγκαία , χωρίς αυτό να σημαίνει μειωμένη ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
Υ.Γ.
Δεν είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε κατιν ιδίαν οπότε δεν μπορώ να διαψεύσω ή να επιβεβαιώσω τα της γνώμης σου και για αυτό σε προσφωνώ κ. Δερουκάκη και όχι Μανώλη.

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

Ευκαιρία να γινει κ αυτο στην επόμενη συνάντηση για το καρναβαλι την Τετάρτη.

Γιάννης Κοκκινάκης είπε...

Έλειπα αρκετές μέρες και δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία ούτε να απαντήσω, ούτε να συμμετέχω επιπλέον στον διάλογο, δεν θα το κάνω τώρα μιας και έχουν περάσει μέρες ... αλλά ευχαρίστως θα το κάνω στην επόμενη συνάντηση στο Δημαρχείο .. Μακάρι να μπορούσαν και οι "ανώνυμοι" να έρθουν αλλά δε νομίζω...