Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Σήμερα θα στεναχωρήσω κάποιους αλλά σε αυτό τον ντουνιά οι στεναχώριες πάνε και έρχονται καθημερινά.  Δεν ξέρω αν ο Κυριάκος υποσχέθηκε οτι το πρώτο έργο στην Κίσαμο (ο Ταυρωνίτης είναι μισός -μισός με την Κυδωνία) θα ήταν η κατασκευή του φράγματος στον Σεμπρενιώτη ποταμό και η μεταφορά του νερού του φράγματος με φυσική ροή στον Πλάτανο, στις Λουσακιές και αλλού... (έχω περιέργεια να δω πως θα βρουν την φυσική ροή απο χαμηλότερο σε ψηλότερο μέρος) όμως ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει έργο εθνικού επιπέδου .. και γιατί το ονόμασαν έτσι.
 - Βέβαια Εθνικού επιπέδου έργο είναι και ο ΒΟΑΚ ο οποίος μετά απο 40 χρόνια παραμένει ... εθνικό πρόβλημα. Η αλήθεια είναι βέβαια αν ρωτήσεις όλους τους Κισαμίτες τι έργο θα ήθελαν σαν προτεραιότητα για την περιοχή μας, θα έλεγαν κάποιο άλλο, αλλά αφού αυτή είναι η προτεραιότητα τι να κάνουμε υπομένουμε και περιμένουμε.
Περιμένουν και οι Πλατανιώτες που το έχουν ανάγκη ... και καλά κάνουν, αφού τόσο καιρό δεν ήταν ικανοί να τοποθετήσουν πρώτα πάνω στο χάρτη που ήθελαν την λιμνοδεξαμενή τους... μια εδώ, μια εκεί, μια παραπέρα τα γνωστά τρικ του άντε λαέ κοιμήσου και κάποτε θα στην φτιάξουμε...περιμένουν.
Τώρα οι ελπίδες τους στο εθνικό έργο που άμα ακούσεις κάποιους να στο διηγούνται είναι λες και φτιάχτηκε για αυτούς...
Φυσικά και πρέπει να ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό για το έργο αυτό, αλλά φανταστείτε τι έχουμε να κάνουμε όταν θα μας λύσουν και τα άλλα προβλήματα, που η Ντόρα υποστήριξε στην ανοικτή της συζήτηση στην μικρή πλατεία μας... Βλέπω να ξηλώνουμε κάτι ανδριάντες στις πλατείες μας και να βάζουμε άλλους.
Θα στεναχωρήσω και το κόμμα που με θεωρεί δικό του, μιας και έτσι πάει το πράμα στην Ελλάδα ότι ήταν ο παππούς σου, ο πατέρας σου πρέπει να είσαι και συ...κατά βάθος...και να του πως οτι καιρός είναι να μοιράσουν σημαιάκια...
Πάντως τιμή μας που θα γίνει ένα έργο εθνικού επιπέδου στην Κίσαμο... και πρέπει να καμαρώνουμε.
Τέλος όπως ανέφερε και ο δήμαρχος μας, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις ωρίμανσης του έργου... που σίγουρα μιας και είναι εθνικού επιπέδου θα χρειαστεί χρόνος και χρήμα... κατά τ' άλλα μια παράκαμψη της πόλης κόλλησε, μια-δυο λιμνοδεξαμενές στα νότια τρύπησαν και δεν μπορούμε να τις μπαλώσουμε, μια παράκαμψη Τοπολίων την έφαγαν οι δυναμίτες... είναι να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τέτοιες εξελίξεις; 

Υ.Σ Ι Ο λαός περιμένει μικρά σύντομα έργα..μικρά πρώτης ανάγκης τα εθνικού τύπου έργα είναι για άλλους... 
Υ.Σ ΙΙ Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης,…ζητά την επικαιροποίηση της μελέτης για το φράγμα απο το 2016....

Δεν υπάρχουν σχόλια: