Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ (ΔΕΝ) ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ

Η μεγαλύτερη αδικία που έχει γίνει στην περιοχή μας την έκανε το πρόγραμμα Καποδίστριας που διέλυσε τις επαρχίες και έφτιαξε νέους Δήμους δίχως να υπολογίζει ανθρώπους, χωριά, περιοχές. Έτσι μια επαρχία όπως την δική μας την μοίρασαν όπως τους άρεσε, μάλιστα ουδείς έφερε αντίρρηση όταν μέρος του κόλπου της Κισάμου "έφυγε" για τον όμορο Δήμο.  Ουδείς..με αποτέλεσμα να έλθει και ο "Καλλικράτης" να αποτελειώσει το έργο αυτό, δίνοντας πρόσβαση και εδάφη σε ένα Δήμο που δεν έχει καμιά σχέση με την Κίσαμο.
Τι θα αλλάξει θα μου πείτε;... Τίποτα αλλά γενικά τα οφέλη για τα εδάφη δυτικά των Χανιών σταματούν στα Νοπήγεια... θα το διαπιστώσετε σύντομα και θα δείτε πόσο καλά ήταν όλα αυτά σχεδιασμένα. Τα σκουπίδια θα τα τρώμε βέβαια εμείς και τον "παρά" οι άλλοι. (να το συνηθίσουμε)
Δεν είναι καθόλου τυχαίο από που περάσουν και την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, ούτε φυσικά ποιος θα επωφεληθεί από αυτό... 
Από πολιτικής άποψης είμαστε ότι μας πουν... κατά τ' άλλα η ανάπτυξη έρχεται... απλά στον δρόμο προς την Κίσαμο συνάντησε πολλές ..στροφές!!!

Υ.Σ Ένας παλιός πολιτικός μου είπε ότι κάπου στο πρόγραμμα του "Κλεισθένη ίσως και στου "Καποδίστρια"  υπάρχει σχετική διάταξη για επανακαθορισμό ορίων Δήμων... αλλά ποιος θα ασχοληθεί τώρα για περισσότερα ή λιγότερα εδάφη όταν το φαΐ έχει ήδη μοιραστεί στο τραπέζι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: