Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Μια ανάρτηση του αντιδήμαρχου κ. Χαχλάκη  έβαλε φωτιές στο F/B και έκανε όχι εμάς  αλλά ένα εκλεγμένο με ήθος και τόλμη να αναρωτηθεί τι άραγε συμβαίνει στην πόλη μας.....Διαβάστε την ανάρτηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού
του Δήμου Κισάμου
7 Οκτώβρη....στην Παλαιόχωρα...γεμάτη η οδός με τουρίστες και ντόπιους να απολαμβάνουν τη βόλτα τους...γεμάτα τα μαγαζιά...
Στην Κίσαμο τόσα χρόνια αναρωτιέμαι τι γίνεται λάθος ..ή τι δεν έχει γίνει σωστά!
Νομίζω πως μας αξίζει κάτι ανάλογο....δεν έχει να ζηλέψει ο τόπος μας τίποτα από πουθενά!
Έγραψαν την γνώμη τους πολλοί, γνώστες και μη, δήμαρχοι και σύμβουλοι προηγούμενων χρόνων... το αποτέλεσμα γνωστό, όλοι καταλήγουν ότι μας λείπει το όραμα, και ότι κάνουμε ως τώρα, το κάνουμε από συμφέρον και ότι δεν έχουμε ένα πλάνο ανάπτυξης μιας και ακόμα μετά από 40 χρόνια δεν έχουμε αποφασίσει τι προορισμός είμαστε (που δεν είμαστε) κι αν το προϊόν που πρέπει να πουλήσουμε είναι ο τουρισμός ή κάτι άλλο (αλήθεια τι είμαστε ικανοί να κάνουμε άλλο;)
Ευχάριστες ή δυσάρεστες κουβέντες, σκέψεις, σωστοί προβληματισμοί από ένα άνθρωπο, ένα αντιδήμαρχο, τον Γιώργο, που για πρώτη φορά νοιώθει στο πετσί του αυτό που λίγοι εκλεγμένοι μας όχι σκέφτηκαν, αλλά αναρωτήθηκαν. 
- Βρε που πάμε έτσι;
Φίλε Γιώργο εύχομαι να μην σε πιάσει απογοήτευση από την πρώτη χρονιά μιας και το φορτίο σου είναι βαρύ, ειδικά σε μια περιοχή μια πόλη που ενώ έχει να δώσει πολλά τα περισσότερα είναι σε μια στάσιμη και νωχελική κατάσταση χρόνια τώρα. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που κουνάνε μαντίλι βλέποντας την εναλλαγή των προσώπων, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα για την πόλη και τον Δήμο. 
Κάθε νέος άνθρωπος κάθε επισκέπτης μας τις ίδιες απορίες έχει για την πόλη της Κισάμου, τα ίδια ερωτήματα χρόνια τώρα..απαντήσεις δεν παίρνει αλλά και να πάρει είναι μια υπόσχεση στο πουθενά. 
Εύχομαι εσύ να κεντρίσεις λίγο τους παλιούς και να κάνεις τους νέους συμβούλους, να αναρωτηθούν γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τα απλά, τα συνηθισμένα, αυτά που θα μας κάνουν πρώτα να ζούμε εμείς σαν άνθρωποι, και μετά να γίνουμε προορισμό και όχι ένα απλό βιαστικό πέρασμα χιλιάδων καθημερινών τουριστών.
Εύχομαι να μην απελπιστείς γιατί σύντομα θα δεις πόσες πόρτες θα βρεις κλειστές, ρωτώντας για τα αυτονόητα. 
Κάποτε πρέπει να απομονώσουμε όλους αυτούς που σταματούν την ανάπτυξη του Δήμου, και αυτό για να γίνει... μπορεί να χρειάζεται όραμα, αλλά περισσότερο χρειάζεται ΘΑΡΡΟΣ, και πολύ ΑΓΑΠΗ για την πόλη και τον Δήμο που ζούμε και αναπνέουμε. Πράγμα σπάνιο για μας να βρεις και τα τρία αυτά πράγματα μαζεμένα πάνω μας......
Μαζί σου είναι το 90% των απλών πολιτών... 
Υ.Σ Μια επένδυση που είναι στα πρόθυρα να γίνει στα ανατολικά της πόλης, 137 στρεμμάτων έμαθα,  είμαι σίγουρος οτι θα ξυπνήσει όλους αυτούς τους στενόμυαλους που δεν καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα να γίνει η πόλη μας προορισμός. Όταν θα δημιουργηθούν άλλες πιάτσες θέλω να δω πως θα αντιδράσουν. 


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Λύσεις, τόλμη και θάρρος !!εδώ και τώρα !!!πολλά τα στραβά της πόλεις 🙃από τα απλά αυτονόητα (!!??)πχ δρόμοι -τουριστικοι-μεχρι την παρακαμση !!δεν βλέπω διαφορά κάθε φορά που έρχομαι !!!εύχομαι ο κ.Χοχλακης να υλοποίηση κάτι τις από το όραμα του !!👍.Και τα μικρά και τα απλά φαίνονται !!καλή επιτυχία !!!👋👏