Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ

Με την συμμετοχή όλου του Ι. Κλήρου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου πραγματοποιήθηκε στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος Ιερατική Σύναξη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Μετά την προσευχητική δέηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον Ι. Κλήρο εις την «κοινωνία της αγάπης και της ενότητας», όπως ανέφερε, σημειώνοντας: «Επιλέξαμε ως ημέρα Συνάξεως του Ι. Κλήρου της Μητροπόλεως μας την σημερινή καθώς σήμερα, ελέω Θεού, κλείνουν 14 έτη ταπεινής διακονίας της ελαχιστότητος μου εις την ιστορική και από τον Θεό ευεργετημένη και προικισμένη Ι. Μητρόπολη μας. Σαν σήμερα πρίν από 14 έτη η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας μας, της Εκκλησίας Κρήτης, με εγκατέστησε και ενθρόνισε εις τον ευλογημένο και χαριτωμένο ετούτο τόπο. Και επειδή εμείς οι διάκονοι και λειτουργοί των Μυστηρίων του Θεού επετείους ως η σημερινή οφείλουμε να τις ενθυμούμεθα όχι διαφημίζοντας τα… δήθεν καλά μας έργα, αλλά ως ευκαιρίες αυτοκριτικής για όσα οφείλαμε να πράξομε και δεν πράξαμε και για όσα έπρεπε να εργαστούμε και δεν εργαστήκαμε, επιθυμώ την επετειακή αυτή ημέρα να την μοιραστώ μαζί σας, με  τους αδελφούς μου συμπρεσβυτέρους, τους Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως μας, τους πρώτους και εκλεκτούς συνεργάτες στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.
 Επιθυμώ, εν ήδη εξομολογήσεως, αφού δοξολογήσω τον Άγιο- Τριαδικό Θεό και την Παναγία Μητέρα Του που αξίωσαν την ταπεινότητα μου και με κατέστησαν Επίσκοπο και πνευματικό Πατέρα της ιστορικής Ι. Μητροπόλεως μας, κάνοντας την αυτοκριτική μου, να μοιραστώ σκέψεις και αγωνίες σε αναφορά με το χρέος και την ευθύνη της αποστολής μας. «Είπεν ο Κύριος», λέει στον Προφήτη Ιερεμία ο Θεός, καλώντας τον να γίνει και να είναι «στόμα Θεού». Διερωτώμαι αδελφοί και πατέρες: τίνος στόμα είμαστε και γινόμαστε όλοι μας στην κληρική διακονία και τον καθ΄ ημέραν βίο μας; Του Θεού ή των σκοτασμών και των λογισμών της ψυχής και του νοός μας; Πόσοι από εμάς καθρεπτίζουμε την ζωή μας στην ζωή των αγίων και των πατέρων της Εκκλησίας; Πόσοι από εμάς λιτανεύουμε την ιερωσύνη μας με ταπείνωση, αγάπη, ελεημοσύνη, εγκράτεια, αφιλοχρηματία, υπομονή, σιωπή, προσευχή, υπακοή, νηφαλιότητα, σύνεση και συστολή, κηρύττοντας πρώτα και πάνω απ΄ όλα με την κρυστάλλινη ζωή μας και όχι με τα λόγια μας που πολλές φορές είναι ακατάσχετη αργολογία που σκανδαλίζει αντί να ωφελεί, γκρεμίζει αντί να οικοδομεί»; σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καλώντας τον Ι. Κλήρο της Μητροπόλεως του όπως «προτάσσει το θέλημα του Θεού έναντι του δικού του». Ακολούθησε ενημέρωση επί πρακτικών θεμάτων ποιμαντικής φύσεως και ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε την έναρξη Ιερατικών Σεμιναρίων εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με το ΙΠΕ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θεματολογία του 1ου Σεμιναρίου «Γάμος και Οικογένεια» 12&13 Νοεμβρίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε, τέλος, την Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Μαρκέλλα, δια την πλούσια φιλοξενία και οι Κληρικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους ανακαινισμένους χώρους της Μονής ως και εις τα εργαστήρια κεντητικής, ιεροραπτικής και αγιογραφίας και να δούν τα εργόχειρα των αδελφών της Μονής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: