Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΟ ΚΑΙ ΒΟΑΚ

Πάντα τέτοιες ειδήσεις περνάνε στα ψηλά και λίγοι το μαθαίνουν ...φυσικά κρατούν και οι εμπλεκόμενοι χαμηλό προφίλ γιατί αν το ανακοινώσουν ενδεχομένως κάποιοι να ξυπνήσουν και να έχουν απαιτήσεις απο την μοιρασιά της πίτας.
- Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, υπέγραψε το προηγούμενο διάστημα χρηματοδότηση σημαντικών έργων που αφορούν το Δήμο Πλατανιά.
Πιο συγκεκριμένα μετά από πολλές και επανειλημμένες παρεμβάσεις του Δήμου Πλατανιά ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του, που αφορούσε την ανακατασκευή της Π.Ε.Ο. σε όλο το μήκος της Τ.Κ. Πλατανιά και σε σημεία που έχουν ανάγκη παρέμβασης στη ΔΕ  Κολυμβαρίου.
Το έργο αυτό που επεκτείνεται και σε τμήμα της ΠΕΟ στα όρια του όμορου Δήμου Χανίων και είναι πρ/σμου 2.300.000,00€

Η ΠΕΟ (παλαιά εθνική οδός) ξεκινάει απο τα Χανιά και καταλήγει στου Μαυροδημήτρη το βενζινάδικο. Αν και είναι η μόνη δίοδος μας προς τα Χανιά αν πάθει κάτι ο περιβόητος ΒΟΑΚ εντούτοις ποτέ μα ποτέ δεν έχει συντηρηθεί το κομμάτι Καστέλλι Κολυμβάρι..αν και ένα μεγάλο τμήμα του ανήκει στον Δήμο Πλατανιά. Όποιος περάσει από Πλακάλωνα τώρα θα καταλάβει τι εννοώ... εντούτοις κάτι λίγα εκατομμύρια πάνε πάλι για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες (τουριστικές του Πλατανιά). Φυσικά εμείς δεν κάνουμε πολλές ούτε επανειλημμένες παρεμβάσεις προς την περιφέρεια, όχι μόνο για αυτό το κομμάτι που έπρεπε η περιφέρεια να το έκανε από μόνη της, αλλά ούτε για τα άλλα όπως είναι η συνέχιση του δρόμου που καταλήγει στον Πλάτανο και παραπέρα. Εμείς πορευόμαστε με τις υποσχέσεις....και παίρνουμε πάντα το τίποτα, σε αντίθεση με τους άλλους που τα παίρνουν ΟΛΑ!!!
Τώρα πότε θα ξυπνήσουμε εμείς είναι μια δύσκολη απάντηση ... και η αλήθεια είχαμε και έχουμε μια ελπίδα να γίνει αυτό το 2019... !!!
Καλό μήνα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: