Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΛΑΤΟΣ

Το Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά πραγματοποίησε την τελική ημερήσια εκδρομή του την Τρίτη που μας πέρασε (5-6-2018). Ο πρώτος προορισμός μας ήταν το Μουσείο Βλάτους.
Είναι το παλιό σχολείο του χωριού που αντί να αφεθεί να μαραζώνει στην τύχη του και στο πέρασμα του χρόνου όπως –δυστυχώς- άλλα αντίστοιχα, έχει διαμορφωθεί από το Δήμο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο σε σχολικό και  λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα που προέρχονται μέχρι και από το 18ο αιώνα. Ένα αξιόλογο μέρος που πρέπει όλοι να επισκεφτούν.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μακράκη Γιώργο και τον κ. Μάρτιν για την ξενάγηση και φιλοξενία.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: