Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ....χαχχαχα μόνο εκεί;

Όσες φορές κι αν το διάβασα δεν κατάλαβα τι εννοεί ο κ. Λυμπεράκης... πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης Εθνικού Δρυμού, αλλά και μελλοντικός πρόεδρος του νέου φορέα για το Λαφονήσι, τα λεγόμενα του στην συζήτηση του με τους δυο δημάρχους Κισάμου και Κανδάνου -Σελίνου.
- "Δεν θέλουμε να λειτουργεί το Λαφονήσι ως οργανωμένη πλαζ......οι ντουζιέρες θα εξαφανιστούν καθώς το γλυκό νερό προκαλεί πολλά προβλήματα, οι τουαλέτες πρέπει να είναι στεγανές, .... δεν μπορεί ούτε οι Δήμοι, ούτε ο Φορέας να λειτουργούν αυθαίρετα" ... και εντάξει οι δήμαρχοι δεν έχουν να πουν και πολλά, μιας και σήμερα είναι, αύριο ποιος ξέρει ποιος θα είναι, αλλά και οι περισσότεροι με τις κινήσεις τους ως και σήμερα (δεν εννοώ μόνο τους σημερινούς) το μυαλό τους το είχαν περισσότερο στην οικονόμα και λιγότερο στην προστασία. Φυσικά τόσα χρόνια που το βλέπαμε να μεγαλώνει να μεγαλώνει και να γίνεται επικίνδυνο δεν κάναμε και τίποτα ....ίσα -ίσα τρίβαμε τα χεράκια μας από ικανοποίηση.
Τώρα βέβαια μας πείραξε που έφτασε τα όρια του με 5000 άτομα καθημερινά. Τώρα δεν την θέλουμε οργανωμένη πλαζ.....
Από την άλλη πάλι αν δεν την θέλουμε οργανωμένη, γιατί ο κάθε μας θα πρέπει να πληρώνει 10ε (αλήθεια πόσο έχει;) για μια ομπρέλα, 2.5 Ε για μια μικρή μπύρα και άλλα τόσα για ένα σακουλάκι πατατάκια που κάνει στο s/m μόλις 50 λεπτά; Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλουν για το Ελαφονήσι αλλά δεν αντιλαμβάνομαι ούτε τι θέλουν αλλά ούτε πως θα το κάνουν.... 
-Εισπράττουν δίχως να παρέχουν τώρα, θα εισπράττουν λιγότερα για να παρέχουν περισσότερα; Αδυνατώ να το κατανοήσω!!
Και εντάξει να μην έχει ντουζιέρες γιατί καταστρέφει το οικοσύστημα, αλλά 5000 άτομα που θα κάνουν την ανάγκη τους; Μάλλον θα προσλάβουν κάποιον να τους λέει πως κινούνται τα θαλάσσια ρέματα για να κάνουν το ψιλό τους.... γιατί για στεγανούς βόθρους υπολογίζω να σκάψουν το μισό Ελαφονήσι για να τους φτιάξουν. Κάτι δεν κολλάει και νομίζω ότι η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για το Λαφονήσι έχει κενά, και ένα από αυτά είναι ότι δεν υπολόγισε το κόστος... να απαγορεύσει κάτι που τώρα είναι τεράστιο.... τον κόσμο!! Στοπ λοιπόν μην πάτε στο Ελαφονήσι γιατί δεν χωράει άλλους....ωραία. Γιατί αυτό θέλει να πει "ο ποιητής"
Όσο για το αυθαίρετα ...κάτι θα ξέρει ο κ. Λυμπεράκης αλλά δεν το μολογάει.
Στην Σαμαριά λέμε και ένα "έλιωσαν τα χιόνια παιδιά και το κλείνουμε για δυο μέρες", στο Ελαφονήσι τι θα πούμε; 
Κάτι άλλο παίζετε και θα το δείτε λίαν συντόμως...λίαν συντόμως....

Δεν υπάρχουν σχόλια: