Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

1972 γράφει η φωτογραφία και μια Καστελιανή αντροπαρέα στα αρχαία Φαλάσαρνα. Τα Φαλάσαρνα που τότε ήταν άγνωστα και ελάχιστοι γνώστες των παραλιών και της ιστορίας πήγαιναν τις κυριακάτικες βόλτες τους. 
Στην φωτο με πλάκα και κέφι... επεξεργάζονται ένα ανοικτό αρχαίο τάφο. Τα πρόσωπα γνωστά και μερικά αξέχαστα.
Αποστολάκης Σπύρος-Κακαουνάκης Ηλίας-Μαυρομάτακης Μανώλης, Μαρής Γιάννης, Ξηρουχάκης ο τελευταίος δεξιά με δυσκολεύει αλλά θα βρεθεί και φυσικά να μην ξεχάσω τον Θεοχάρη Χαιρετάκη, πάντα με την πλάκα τους και το αστείο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: