Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΔΕΙΠΝΟ ΑΓΑΠΗΣ

Χτες το μεσημέρι, Κυριακή 15 Μαϊου η ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της πόλης μας, παρέθεσε γεύμα πασχαλινό στους ενορίτες της.
Με πρωτοβουλία του πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Εμμ. Μπαριωτάκη, του παπά Μανώλην και με τη βοήθεια κυριών που πάντα βοηθούν την ενορία και με την ευλογία του Αγ. Σπυρίδωνος, βρεθήκαμε καλεσμένοι, για άλλη μια φορά, και απολαύσαμε όλοι οι κάτοικοι της ενορίας, μικροί και μεγάλοι ένα πλούσιο πασχαλινό τραπέζι στολισμένο με όλα τα αγαθά του Θεού, προσφορές ευγενών συνανθρώπων μας.
Ανταλλάξαμε ευχές, συνομιλήσαμε γνωριστήκαμε ίσως κάποιοι που δε γνωριζόμαστε. Όλοι ένιωσαν όμορφα, άνετα, και πόσο τέτοιες πρωτοβουλίες απομακρύνουν την μοναξιά έστω και για λίγο και διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.
Το τραγούδι που ακούστηκε "Για δες περβόλι όμορφο όμορφο...." ήταν μια πραγματικότητα και το Χριστός Ανέστη που όλοι μαζί ψάλλαμε, σηματοδοτούσε την ελπίδα.
Θερμές ευχαριστίες στον π. Μανώλη, στην πρεσβυτέρα, στην κ. Μανωλία, την κ. Μίκα, την κ. Σοφία, στους επιτρόπους του ναού και σε όσους και όσες διέθεσαν χρόνο και κόπο γι' αυτή την εκδήλωση και ευχές για υγεία προκοπή και μακροημέρευση.
Ευτυχία Δεσποτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: