Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κισάμου
Το μεγαλόπνοο έργο για την Κίσσαμο όπως έμαθα έχει ολοκληρωθεί και εντός του Ιουλίου θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση, στην Κίσαμο, απο τους ανθρώπους το Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του δήμου Κισσάμου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Ε.Μ Π βάζει τις βάσεις για την πρώτη ολοκληρωμένη παρέμβαση στην κωμόπολη του Καστελίου που θα αλλάξει ουσιαστικά την παραμελημένη ως σήμερα εικόνα της.  
Σιγουρά θα χρειαστεί χρόνος για να υλοποιηθούν όλα όσα θα μας προτείνουν, αλλά το ελπιδοφόρο ειναι οτι θα έχουμε κάτι στα χέρια μας ώστε να ξεκινήσουμε να κάνουν μελέτες αλλά και αναζήτηση των ανάλογων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που τρέχουν για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα κονδύλια. Τα προβλήματα της πόλης ειναι γνωστά, κυκλοφοριακό, οδικό δίκτυο και καθημερινότητα του πολίτη, αν λυθούν αυτά τότε θα έχουμε κάνει μια αρχή να λέμε οτι ειμαστε μια πόλη. 
Μια μικρή αμφιβολία έχω αν όπως τα ακούω τα πράγματα θα έχουμε την δυνατότητα να τα υλοποιήσουμε εμείς ή θα ξαναυποχρεωθούμε σε μελετητικά γραφεία να μας βγάλουν από την στενωπό όπως και με το Open Mall. Αλήθεια που φτάνει η μελέτη αυτή και θα την δούμε ποτέ ή θα την φάει το σκοτάδι;
Πολλά τα καλά νέα τελευταία ας ελπίσουμε ένα να ..πιάσει τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: